• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Salon odsłuchowy w Warszawie + własne kolumny

Reakcji
0
Cześć

Czy znacie jakieś salony audio w stolicy gdzie mógł bym się wybrać z własnymi kolumnami w celu dobrania do nich amplitunera. Ostatnio skończyłem budować kopię TL na AWXie i Seasie i miałem możliwość ich posłuchania z Onkyo TX-NR616. Uśmiech na twarzy się pojawił :) ale może konkurencja zaoferuje coś więcej? Chyba, że sami macie jakieś doświadczenia z konfrontacji tych kolumn z różnymi "napędami"?

Dzięki za namiary. Odsłuchy zaplanuję raczej w któryś weekend lipca (pewnie gdzieś na początku) i dam Ci znać na PW.

Wstąpiłem tam dzisiaj po pracy. Bardzo miła i fachowa obsługa. Panowie nie mają w ofercie wszystkich producentów, których chciałbym posłuchać, ale i tak się zdecyduję na wizytę, zwłaszcza, że są w stanie sprowadzić kilka interesujących mnie modeli, jakie mają w sprzedaży a nie ma ich na stanie. O terminie poinformuję jak się tylko umówię. Ten weekend odpada, może w następnym.

Kolumny jak kolumny. Nie ma tu nic czego byście już nie widzieli na tym forum.

3sm na elementach z polinku.
Miałem, specyficzne są, znacznie bardziej mi się podoba dayton z tym seasem z tego forum, zupełnie jak nie te głośniki, ale znów kolega je wziął i napędza rotelem rb-06 i jest w pełni zadowolony, ale one potrzebują mocy żeby się rozbujac

W zasadzie to rozglądam się za amplitunerem, bo mam reszte głośników do 7.1 i szkoda ich nie wykorzystać. Zależy mi też żeby miał możliwość podłączenia do netu. Co do ceny to tutaj będę mógł coś więcej powiedzieć jak posłucham kilka modeli i wówczas podejmę decyzję. Na razie to trochę wróżenie w fusów.

Ostatnia edycja:
Nie jestem zwolennikiem amplitunerów wiec na tym polu nie pomoge
Napisze tylko, ze szkoda tych kolumn do amplitunera

Sporo ampli ma preouty więc w przyszłości można by się nad końcówką zastanowić.

Powrót