• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Samsung UE37D5520RK + Głośniki 5.1

Reakcji
0
Witam

Czy podlacze głośniki Logitech X-530 z telewizorem Samsung UE37D5520RK poprzez ten sprzet:

Kod:
http://allegro.pl/5-1-wzmacniacz-auna-kino-domowe-receiver-600w-i3369472925.html

Cze oczywiscie aby wszystkie 5 glosnikow i subwoofer dzialaly prawidlowo.

Proze o pomoc.

A po co Ci ten badziewny amplituner? Jak masz wyjścia analogowe 5.1 w TV to nie potrzeba Ci osobnego amplitunera, logitech ma swój wzmacniacz 5.1...

---------- Post dodany o 14:35 ---------- Poprzedni post o 14:32 ----------

Ten wzmak to w ogóle wejścia 5.1 nie ma z tego co widzę... :)

A to ja mam wejscie analogowe 5.1 w tv? :p

Chodzi o to?

140.jpg

Tak to wygląda z tyłu tv:

connections.jpg

Czytaj uważnie Y to nie E.
Jak masz wyjścia analogowe 5.1
A to ja mam wejscie

Z tego co widzę, to jedyna opcja wyjścia dźwięku 5.1 z TV jest tylko przez optyczne wyjście cyfrowe - digital audio out (optical). Czyli nie wyjdziesz nim na logitecha, bo nie ma wejścia optycznego. Nawet jak amplituner będzie miał optyczne wejście to i tak bez sensu jest wbudowana elektronika (wzmacniacz) w logitechu. Ja tego połączenia w ogóle nie widzę...
Z resztą po Ci wyjście 5.1 z TV? Na TVNie rzadko puszczają z takim dźwiękiem filmy.. :)

Musisz kupic kino domowe. Gotowy zestaw albo osobno amplituner i glosniki. Musi byc wejsciem cyfrowe i dekodery Dolby Digital itd..

Czyli rozumiem, ze moich glosnikow logitech X-530 nie podlacze przez amplituner ani zadna przejsciowke?

W systemie 5.1 nie. Napisałem nawet dlaczego.. Tylko stereo będzie obsługiwane jeśli wyjdziesz z gniazda słuchawkowego.

Powrót