• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Schemat przedwzmacniacza

Nie wiem czy nie wyjdzie taniej złożenie go samemu.Gdybym poszperał po szufladach to może i by jakieś części się znalazły.

[ Dodano: 2009-08-02, 11:38 ]
Dziękuję za szybką odpowiedź ale mam też jeszcze jedno pytanie czy ten przedwzmacniacz ma niskie szumy i nadaje się do wzmacniacza samoróbki na tadku 7294? Gdyż chce podłączyć to wszystko do kompa. :wink:

Sam komp i tda wprowadzają więcej szumów niż ten preamp. Z drugiej strony jeśli źródłem ma być komp to po co Ci osobna regulacja tonów. Przecież wszystko możesz regulować w kompie za pomocą softwarowego miksera.

Czyli ten przedwzmacniacz jest bardzo ok tak? A regulacje muszę mieć pod ręką.I jeszcze mam może głupie pytanie czy niema nikt schematu PCB tego lub bardzo podobnego bo chciałbym zrobić to sam.

Powrót