• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Schemat

• Autor wątku Autor wątku 3vil
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Szukam schematu wzmacniacza od 200-300 W rms 8 ohm na tranzystorach, planuje zrobic dual mono ale nigdzie niemoge znalezc takiego schematu :/. Jesli ktos ma to moze wyslac na mail ? mac@tbs-net.poznan.pl najlepiej z pcb :)

W necie mozna znalezc znany wzmak Holton-a a niedawno byl schemat takiego wzmaka w Praktycznym Elektroniku a jakis czas temu w Elektronice Praktycznej zwalo sie to Altare. Moze byc tez PA300.

3vil, Ten wzmak jest dostepny jako kit w NE ...mozna se plytke zamowic. Ja wlasnie sie za niego zabieram. Tylko zwróc uwage na wysokie koszty zasilacza :(

Trzeba uwazac bo zle trafo proponuja. Trafo ma miec napiecie 2x40-45V a oni proponuja 2x55V co da po wyprostowaniu ok 2x75V! Czyli tyle co do wzmaka 400W.

irek dobrze prawi,ja musiałem zwoi ujmować.Nie polegajcie na opiniach z cyfroniki.Rzadko coś sensownego z siebie wydobędą.

Który z tych 2 wzmacniaczy jest lepsiejszy( o ile mozna tak to nazwać) do napędzenia suba? Który łatwiej uruchomić? Irek może się wypowiesz :)

Powrót