• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

seas H1499

Reakcji
0
Witam jestem wstępnie zdecydowany na przetwornik seas 1499 czy można go porównać do np. ushera 9950-20 słyszałem bardzo pozytywną opinie na ten temat przetworników(h1499).
Potrzebuje przede wszystkim rozdzielcze, przestrzenne , szerokie poukładane granie wysokich tonów bardziej neutralne, mogę sie podzielić informacją że buduje "kopie" akkus F2 tylko że bardzo zmodyfikowaną użyje do niej;
4 x Scan Speak 18W-8535-01
2 x SEAS PRESTIGE 27TBCD/GB-DXT H1499
na parę.
Proszę o odpowiedź czy w.w. przetwornik wysokotonowy spełni moje oczekiwania.
Z góry dziękuje za odpowiedź.

Dlatego napisałem ""kopia"" a nie , kopia, kopia dotyczy tutaj litrażu i położenia przetworników dzięki czemu używając scan speak'ów nie musze sie bawić w projektowanie skrzynki tylko je trochę w środku wzmocnie bo to kuleje w tych skrzynkach :D. Zwrotnice zaprojektuje mi zap-audio.
Ciężko mi samemu sobie odpowiedzieć ponieważ 9950-20 słuchałem i mi się bardzo podobał za neutralność i wypełnianie pokoju dźwiękiem co w kolumnach akkusa f2 jest nikłe w wysokich rejestrach a seas'a h1499 nie słuchałem i jeśli mówisz że są to całkiem inne głośniki możesz te różnice opisać ?

No to jak słuchałeś T9950, podobał Ci się, a seasa nie, to chyba odpowiedziałeś sobie sam na pytanie.
Ja osobiście poszedłbym w Ushera.

Tylko nie wiem czy wiesz ale Usher jest już nie dostępny nie produkuje chwilowo przetworników nie można dostać już tego ushera wiadomo jak bym sie uparł z usa bym ściągnął tylko słyszałem pozytywna opinie o seas zwłaszcza o tweeterach tego producenta myślałem że ktos o becny na forum może troche opisac ten przetwornik (h 1499) czy jest to zwykła kopułka za 250 zł czy na prawdę udana konstrukcja.

BRAGI to projekt Seasa, w którym właśnie użyto ten głośnik

http://www.seas.no/index.php?option=com_content&view=article&id=517:braggi_kit&catid=66:seas-diy-kits&Itemid=365

817320&width=700&height=526&resize_mode=fill.jpg

Tylko nie wiem czy wiesz ale Usher jest już nie dostępny nie produkuje chwilowo przetworników nie można dostać już tego ushera wiadomo jak bym sie uparł z usa bym ściągnął tylko słyszałem pozytywna opinie o seas zwłaszcza o tweeterach tego producenta myślałem że ktos o becny na forum może troche opisac ten przetwornik (h 1499) czy jest to zwykła kopułka za 250 zł czy na prawdę udana konstrukcja.
Używaj proszę przecinków i kropek, bo nie do końca można zrozumieć co piszesz.
Do 250zł masz jeszcze do wyboru SB Acoustics SB29RDC i Scan-Speak D2608/913000 (HDS Peerless`a), które są tu na forum sprawdzone.

Ostatnia edycja:
Powrót