• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

seas idunn 27tbcd/gb-dxt i u18rnx/p czy warto lub coś zbliżonego

Reakcji
0
Witam chcę wykonać kolumny podstawkowe lub podłogowe dwudrożne.
Założenia: skrzynka max 25 litrów, bas reflex z przodu, koszt przetworników ze zwrotnicą max 2 tysiące.
Po wykonanym przeze mnie zestawie na fountekach przyszła pora na kolejne kolumny.
Interesuje mnie gotowy już, poprawiony i osłuchany projekt - gdzie nie trzeba już nic poprawiać.
Znalazłem Seas Hurricane ale skrzynka 40 litrów-taka kobyła. Czy ktoś osłuchiwał Seas Idunn?
Przemo

Czy ktoś osłuchiwał Seas Idunn? - spokojne detaliczne mięsiste granie. Bez nawału dynamiki czy ostrości.

Ostatnia edycja:
Dziękuję za porady,Warto czy nie warto na tych głośnikach?
Może inne przetworniki ale skąd sprawdzony i odsłuchany projekt?
Interesuje mnie :bardzo szybkie głośniki,krótki ale zdecydowany bas,odseparowane instrumenty,wysokie tony mogą grać troszkę efekciarsko.

Jeżeli ktoś słuchał kolumn diy o nadzwyczajnych walorach akustycznych ,wyraźnie przewyższających inne znane mu konstrukcje to proszę
o informację gdzie można zdobyć kompletny projekt(już osłuchany poprawiony gdzie nic więcej nie da się zrobić)-(założenia: krótkie wybrzmiewanie ,wysokie tony aksamitne nie męczące bas krótki-po prostu takie granie jak na drogich słuchawkach.

Powrót