• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Selektor wejść na pilota

Reakcji
0
Chciałbym zakupić selektor wejść rca na pilota. W optymalnym zestawieniu wraz z ze zdalną regulacją głośności pasywną. Coś co mógłbym zamknąć w wybranej obudowie. Może ktoś widział/zna?

Przepraszam jeśli namieszam w tym wątku, mam nadzieję, że Autor mi wybaczy. Poszukuję prostego selektora na przekaźnikach (dla dwóch źródeł) przełączanego przełącznikiem obrotowym. Może ktoś z kolegów dysponuje dokumentacją z pcb i ze schematem?

ale po co komplikowac uklad? skoro przelacznik obrotowy to zrealizuj zmiane zrodel na tym przelaczniku. 2 pozycje po 2 obwody

Też tak myślałem ale jest pewne "ale". Podczas przełączania pewne pojawią się stuki. Niby mi to nie przeszkadza ale jeśli jest możliwość bezgłośnego przełączania kanałów to będę za. W ostateczności popędzę do elektronika po isostat obrotowy i tak to zrealizuję.

Na przekaźnikach będziesz miał to samo co izostat tylko dojdzie zasilanie przekaźników.

na stronie dolphina schemat byl. ale sam schemat nic nam nie pomorze bo wsadu do atmegi juz nie udostepniali (najwiecej poswieconej pracy)

Jeśli chodzi o sam selektor, sterowanie motopotkiem i standby to polecam sterownik Tomka (pierwszy który polecałem wyżej).
Masz całą dokumentację i działa bardzo dobrze.

Powrót