• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Selektor wejść na przełączniku?

Reakcji
0
cena 66zł za przełącznik. HAHAAHHA :lol:
nie jest to najlepsze rozwiązanie w audio, ale jak jesteś początkującym i nie masz większych wymagań, to spełni twoje oczekiwania. Nie pamiętam tylko układu nóżek, jak one się tam zwierają w jakiej pozycji przełącznika.
No i w życiu nie dawaj więcej niż 10zł za ten przełącznik. One kosztują 3zł.

No może być ten za 18zł, problem w tym że nie ma za dużego wyboru 3-pozycyjnych on-on-on, jak masz jakies namiary to sie podziel :)
Co do małych wymagań to co to dokładnie znaczy? Będą szumy, trzaski i przesłuchy?

co??? tylko 66 zł.??? i tylko do 30 dni wysyłka?? niee no. okazja... :) na upartego się da ale te trzaski przy przełączniu popsują cały efekt... lepiej gdybyś tym przełącznikiem sterował przekażniki jakieś. pozdrawiam. :)

sklep elekltroniczny u ciebie w mieście, google >sklep elektroniczny, TME.pl
tutaj masz zbiór przełączników takich http://www.tme.eu/dok/0-9/7000_toggle_switches.pdf
masz podane piny, oraz w jakiej pozycji które są zwarte. Wyszukaj swój ktory ci będzie użyteczny.
Przesłuchów nie będziesz miał, szumy tak, trzaski przy przełączaniu jak coś. No i nie jestem pewien ale obudowa powinna być uziemiona, ale ona jest połączona chyba razem ze stykami co uniemożliwi ci ta operację.

---------- Post dodany o 12:48 ---------- Poprzedni post o 12:47 ----------

a tego mayshopa to w dupe se wsadzic można ...

---------- Post dodany o 12:56 ---------- Poprzedni post o 12:48 ----------

a czy umiesz wytrawiac pytki i lutować?

A nie lepiej kupić od Irka selektor dedykowany pod Uniampa? Cena całego ustrojstwa to chyba nawet mniej niż te 60zł (z tego co pamiętam - na pewno oscyluje w tych okolicach). Do tego masz tam wyjście na suba, wyjście słuchawkowe, regulację głośności... Pytanie tylko jak z dostępnością.

Powinny być jeszcze dostępne, ostatnio (góra dwa dni temu) kupiłem komplet płytek (selektor, barwa, unizab i płytkę wzmacniacza).

Rozważałem selektor od Irka jednak posiada przełącznik obrotowy i nie wiem czy da się zmienić na hebelkowy, poza tym ma kompaktową budowe zawierającą potencjometry i nie zmieści mi sie to w obudowie, która ma wyjątkowo małe wymiary. Prawdopodobnie pójdę w przekaźniki. Jest dostępna jakaś gotowa płytka (plik) na 3-pozycyjny selektor na przekaźnikach + wyjście sub?

Powrót