• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Shranzowy kawałek :)----> Do ocenki !!!

Status
Ten wątek został zamknięty.
Reakcji
0
Siema.
Jeżeli moge wzóce wam do ocenki swój najnowszy kawałek :D Montowany po raz pierwszy w Resonie i Fruity Loopie.

Muza oczywiscie HardTechno (Shranz).

Jest to jeszcze najbardziej okrojona wrsja, beda jescze jakies fajne wstawki i obróbka w cooledicie:]

LINK

A tu jest wczesniejszy kawałek ale to tylko z Fl :) [Początki :P]

LINK

Przester.. przester... i jeszcze raz przester...tego sie wogole sluchac nei da...
Kiedys podobne kawalki ale tam przesterow nei bylo... no moze troche ale na pewno nie takich....

Maxi--> w tym pierwszym kawałku nie ma prawie wgóle przesterów, tak poprostu sample zmontowałem, a co drugiego kawałka jest tam delikatny przester.

A co do samych przesterów poprostu taka muzyka, ja tak tworze i tak bedzie:) Jak wam nie pasuje ze dałem tu do oceny to mozna usunac :]

Ale wim ze na tym forum jest przynajmniej 5-6 osób słuchajacych takiej muzy:P

Pozdro

Shranz taki jest poprostu. Są kawałki z jeszcze wiekszym przesterem.

Ja nie namawiem nikogo do sciaganie tych kawałkow na siłe i do słuchania tej muzy, bo wiem że ludzią sie to nie podoba ;)

niech mi ktos posle na mejla ten utwórek bo niechce mi sie ściagac

marekxyz@o2.pl

posłuchamy i ocenimy

cos tam mówici o przesterze eh, przester w muzie ??? ktos zachorował chyba jak sadzi że przester w utworach nawet w tym rodzaju jest czyms normalnym, przester to przester, każdy dźwiek powinien byc wysterowany na normalnym poziomie a że brzmi jak przester to inna sprawa he

hmm, nie słucham takiej muzyki, ale zastanawiam się czy to w ogóle muzyka - usunąłem w CoolEdicie szumy i... nic nie zostało :)

no i ja sobie zassalem.
to nie dla mnie. mi sie nie podoba...
-to chyba nie muzyka?;p

SCIERA, wyśłij mi te Twoje wypociny na maila, bo nie mogę ściągnąć...

[ Dodano: 2006-04-22, 15:42 ]
ściągnąłem to i powiem że jest do dupy...
nie wiem gdzie ty tam użyłęś reasona i FL, jak do takiego czegoś starczył by ci tylko byle automacik perkusyjny...
a co do przesterów... hmmm... jest róznica między muzyką z przesterowanych sampli (awentualnie lekki distortion na trackach), a przesterem całego miksu... i nie jest to żaden lekki przester
załadowałem ten kawałek do sound forge'a i wygląda tragicznie, to jest jeden wielki clip...
poziom rms wynosi okolo -2dB a to jest masakrycznie dużo...
w momencie gdzie robi się "ciszej" poziom spada do około -12dB
następnym razem weź jakiś programik do obróbki dźwięku i usuń stałą składową

co do walorów artystycznych nie będę się wypowiadał...

Niema sie co denerowować, poprostu jest to nagrane zbyt głośno i sie cyrki dzieją mimo że dźwiękówka cicho ustawiona.... mnie sie nawet podoba tylko wysokie tony mózg wywalają nawet przy cichym słuchaniu, są charczliwe i nienaturalne przez te głośność...

SCIERA, zanim coś napiszesz to postaraj się ochłonąć...
Każdy post z wyrażeniami tego typu zostanie natychmiast usunięty.

hehe... kolejny niedoceniony artysta :D
może jeszcze ktoś z forum tworzy muzyczkę??
chętnie posłucham...

Overclocker i reszta
czy wy niekumacie ******* ze to jest taki typ muzyki?
jesli wam sie niepodoba to niesluchajcie,komus sie napewno spodoba.

ja do cholery nie mówie ze te kawałki sa wypasione

Ale pytałem sie na innych forach muzycznych, gdzie ludzie sie znaja na muzyce i nie dostałem takcih opini jak tutaj na forum ;)

Overclocker, co do głosnosci jest to troche za glosno(jeśli mówimy o linku pierwszym), ale dopiero zauwazyłem to jak przesiadłem sie na kolumny ze sluchawek.

A w tym drugim jest juz dosc mocny przester, ale to były początki i tak najlepiej wychodzilo ;)

Wogóle pisałem ze to jest najuborzsza wersja. Został jeszcze tydzien, dwa roboty nad tym :]
Ps.
chociaż jeden normalny Tasior zrozumiał o co chodzi :]

Pozdro[

SCIERA napisał:
chociaż jeden normalny Tasior zrozumiał o co chodzi :]

hehe... normalny... :D

Tasior napisał:
czy wy niekumacie ******* ze to jest taki typ muzyki?
Tasior, możesz ******* nie przeklinać na forum?? myślisz ******* że jak ******* zagwiazdkujesz to i ******* owo, to nie będzie tego widać??

[ Dodano: 2006-04-24, 11:22 ]
SCIERA, zapomniałęm dodać... nie zrażaj się krytyką, rób swoje, a napewno kiedyś dojdziesz do czegoś wartościowego...
życzę sukcesów ;)
pozdro

Dlatego żę ostatni był kompletnym OT ktory nie mial nic wspólnego z kawałkiem.
Pozatym rozmowy na takie tematy prowadzi się w realu lub na gg, a nie na forum...

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót