• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Składanie Jig'a

Reakcji
0
Witam
Jak można wnioskować po temacie jestem w trakcie składania Jig'a. Oczywiście robię według instrukcji z artykuły lecz mam drobny problem, a mianowicie ciężko mi wywnioskować w których miejscach powinny być ze sobą przewody łączone. Pytanie brzmi czy mógłby ktoś pogrubić mi kropki w których powinny być połaczenia przewodów? Z góry dziękuje za pomoc.
Chodzi o ten rysunek:
image011.jpg

Nie, tam nie ma połączenia.

---------- Post dodany o 13:35 ---------- Poprzedni post o 13:32 ----------

Takie połączenia są tylko w okolicach rezystorów 543 i 16,08

Dzięki o to właśnie mi chodziło.

---------- Post dodany o 11:04 ---------- Poprzedni post o 13:44 ----------

Jeszcze jedno szybkie pytanie :) Te 4rezystory to są przy tym trójpozycyjnym przełączniku, z góry przepraszam za takie pytania ale z elektroniki jestem totalnie zielony.

Wbrew pozorom, które dopadają niektórych ;) składanie JIG'a wg tego tutoriala jest banalne. Po prostu montujesz wszystkie gniazda i przełączniki w obudowie, odwracasz ją tak, żeby widzieć środek i lutujesz po kolei elementy i kabelki jak na rysunku. Trzeba się postarać, żeby się pomylić ;)

Dziękuję za pomoc. Wszystkie wskazania miernika pokrywają się z tymi opisanymi w tutoriale. Jeszcze tyko dokładnie pozabezpieczam elementy i będę się brał za przewody :)

Powrót