• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[SKLEP] Forniry - jednorazowe zakupy w okazyjnej cenie..

Pawel S.

Administrator
Członek ekipy
Reakcji
128
przegladam sobie allegro w poszukiwaniu ciekawych fornirow

trafilem na to
http://allegro.pl/olcha-fornir-szeroki-54cm-i3128159672.html olcha 54x165cm 5,5zl/m2 = 4,9zl/lisc!
http://allegro.pl/fornir-okleina-dab-szeroka-78-cm-i3123789589.html dąb laczony w duzy arkusz. 78x285cm! 16,5zl/m2 = 37zl/lisc
http://allegro.pl/fornir-dab-szeroki-okleina-i3128913758.html dąb 38x192cm 7zl/lisc!

pierwsze 2 idealne na suby.
drugi przypadek nie za tani, ale w cenie modyfikowanego mamy ladny naturalny ;)
trzeci idealny na duze kolumny ;)

szkoda ze nie mam do czego tego wykozystac bo bym kupil pierwsze i trzecie ;)

Ostatnią edycję dokonał moderator:
fajnie fajnie, ale po co podawać linki do allegro jak za 3 tygodnie będa nieważne jak i cały temat?
ten post tez można skasować jak dotrze do reszty :)

ten watek jest po to, aby w konkretnych rzeczowych dyskusjach nie bylo wlqsnie takich linkow ktore wygasna... A tu maja wlasnie byc, tak jak w tytule - jednorazowe zakupy..

W takim razie po co komu to cale allegro skoro to tylko chwilowe aukcje?

Forniry okazja i sam je kupie za pare dni - czekam na wyplate

Nie na temat...
to powstał kolejny wątek "okazje na allegro", z tym że w dziedzinie tylko fornirów. Mi tam nic nie przeszkadza

W takim razie po co komu to cale allegro skoro to tylko chwilowe aukcje?
Bo na allegro się nie zamyka temat. Z fornirami jest tak, że często sprzedawane są jakieś drobne paczki bardzo tanio, bo chcą się pozbyć gatunku z magazynu. Jeśli przeszkadza Tobie rozróżnienie okazji ogólnych allegro i tego tematu tylko dla fornirów, to zamykamy temat i zacznij dodawać linki w odpowiednie tematy. Proste..

Spoko, ze z klejem, ale zeby to porzadnie przykleic, to i tak trzeba smarowac obudowe, sam klej na fornirze nie wystarczy.

Tego forniru nie, ale jesli jest taki klej jak mowisz, ze jest na listwach, to uzwalem i lapie tak sobie.

a ja uzywalem wiele razy na obrzeżach meblowych (tych papierowych juz sie nie stosuje) i trzyma to dobrze ;)
jakbym mial czas to bym przetestowal. ale szkoda czasu i kasy :/

Używałem niedawno właśnie takiego na "obrzeżach"suba,na zaokrąglonych brzegach frontowej ścianki.
I do tego rodzaju wykończenia nadaje się doskonale,takie wąskie paski,obrzeża można poprawiać,odklejać i przyklejać z powrotem(najlepsze do tego stare,ciężkie żelazko).Do większych powierzchni raczej nie polecałbym,są lepsze i sprawdzone kleje.

Heh 200m od mojego domu jest hurtownia oklein naturalnych http://kalita-barlinek.pl/, a ja się dopiero teraz dowiedziałem... :D

Jak tam wpadłem to nie wiedziałem za co się brać... :p (ale piękne coś tam było; takie na wpół czeczot o kilku odcieniach brązu, trochę jakby grafit i całość wpadała ogólnie w b. ciemny , jakby okopcony - w następnym tyg. muszę to iść obczaić]

ale żeby nie zwariować to dzisiaj wziąłem sobie na testy kilka formatek 90cmx80cm orzeszka szytego

dscf0873uo.jpg

dscf0871j.jpg

Mam słabość do orzeszków a i liść 6zł/szt. to co miałem nie wziąć.. :)

Jak coś to pytajcie, mam do nich bliziutko.

Do administracji: miałem ponad roczną przerwę na forum, ale jeśli dobrze sobie przypominam to kiedyś był taki spory, ogólny wątek o fornirach, teraz za nic nie mogłem go znaleźć. Napisałem w tym, proszę o przeniesienie do odpowiedniego...

4 takie liście o wym. 92x83cm (wychodzi jakieś ~8.3zł za m2.) Z szytych były jeszcze dąb i coś to trzecie - czereśnia chyba.
Rysunek tego jest b. ładny, struktura też, bez fałd, największa zaleta to szerokość a szycie na pierwszy rzut oka cacy, ale zobaczymy co z tego wyjdzie w trakcie obróbki i po.

A coś o szerokości około 35cm na tl Dabyla mógłbyś się zorientować i dodać jakieś fotki bądź podesłać na email? najlepiej jakiś egzotyk.

Faktycznie w sumie to sam nie wiem trochę oglądałem tych fornirów i co nowy to się podoba, ale orzech amerykański to mój główny faworyt szczególnie w ciemnych odcieniach.

Powrót