• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Sklep internetowy z korpusami do cewek

• Autor wątku Autor wątku Grze
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Cześć, szukam sklepu w necie w ktorym najtaniej sprzedają korpusy do cewek powietrznych. Chcialem tez zamowic tam kondesatory i rezystory do zwrotek. Patrzyłem w dexonie ale oni mają tylko kondy elektrolityczne(a nie kalkuluje mi sie zamawiac z roznych sklepów bo koszty przesyłki wzrastają).

Proszę o pomoc jesli ktos ma upatrzoną juz "fajną metę" na korpusy.

PS:byłem na wolumenie(wawa) i nigdzie nawet nie słyszeli o czyms takim(!), a babka w janbo powiedziała ze moze tylko zamówic. Czyżby nikt nie nawijał na takich szpólach?

doskonale nadają się do tego celu szpulki po cynie czy plastrach;)polecam te pierwsze;cewki,które chcesz nawinąć mają małą indukcyjność więc więc na pewno uzwojenie ci się zmieści.pozdr.

Dexon ma też kondensatory MKT. Ale bardziej opłaca się je kupić w zwykłym sklepie elektronicznym. Takie na 100V wystarczą. Jeśli nie masz miernika indukcyjności to takie nawijanie wg zworu czy inne nie jest najlepsszym pomysłem.

nie ważne juz... po przekalkulowaniu kosztu drutu i szpuli doszedlem do wniosku ze nie oplaca sie robic samemu. 10zł wiecej wyjdzie zamowienie w janbo(oczywiscie z odbiorem osobistym na wolumenie licze)

Powrót