• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Skrzynia basowa z głośnikiem z magnesem do góry

Reakcji
0
Hej chce sobie zrobić skrzynkę w aucie w Corsie B, mały bagażnik itp. Skrzynia będzie zajmowała całą powierzchnie bagażnika na płasko, więc szczerość i głębokość znam. Chce natomiast głośnik umieścić magnesem do góry wygląda ładnie duży magnes, świecący, błyszczący ładny :) natomiast membrana z przodu zbyt urodziwa nie jest... Moje pytanie brzmi jak liczy się skrzynie dla odwróconego głośnika? czy są to takie same wzory co dla głośnika z magnesem w skrzyni? głośnik ma 1000 wat marki Kicx, niestety modelu nie pamietam aktualnie siedzi w skrzyni BR w mojej corsie. Nowa skrzynia ma być zamknięta. Do corsy wystarczy :)

Ostatnia edycja:
No dobra, ale wszelakie programy typu WINISD w obliczaniu pojemności skrzyni uwzględniają zabraną powierzchnie przez głośnik?

Tak też myślałem więc korzystam zwyczajnie z programu do symulacji skrzyni i tyle, nawet lepiej bo robię taka jaka mi wyszła z symulacji :)

Powrót