• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Slick slr 12 - wymiana głośnika.

Reakcji
100
Witam. Znajomy posiada ww subwoofer. Jednak kupił go od jakiejś inteligentnej osoby, która wywaliła oryg głośnik lub go spaliła/uszkodziła. Aktualnie jest tam jakiś no-name po tuningu - taśma izolacyjna na kopułce, która pewnie też jest po tuningu. Teraz mam pytanie, czy jeśli włoży tam normalny, sprawny głośnik z allegro tak do 60-100zł będzie ok ? Wiem, że najlepiej zrobić wszystko od zera, ale znajomy nie ma pieniędzy. Wzmacniacz ma > tablica.pl/oferta/crunch-mxb-4150i-wzmacniach-4-kanalowy-1200w-okazja-CID5-ID2zIIx.html

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
czyli macie skrzynke z tanim glosnikiem i chcesz wymienic tani glosnik na tani glosnik?
moze lepiej od razu to spalic a kase przepic?

zobacz ogloszenia - mam odpowiedni glosnik za niewiele wiecej. jak nie musi byc skosna skrzynka to za pare grosza dorobie. i macie sub na dluzej od ktorego glowa nie rozboli

niestety te glosniki nie maja standardowego rozmiaru kosza!
wiec tylko custom wchodzi w gre ;) (lub rozwiercenie otworu)

prosta zamknieta skrzynka oklejona tanim kocykiem za 50-60zl w komplecie z glosnikiem
b-r niestety juz drozej

Jak wroce z pracy to sprawdze czy wejdzie tania rura. Jak nie to skrzynka b-r ze skosem to 120-150zl

Po rozmowach ze znajomym wyszło na to, że bierzemy głośnik "w stanie idealnym" (ten za 200zł) + BR. Ale to już na PW :)

Powrót