• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

soling sl p-109

Reakcji
0
witam kupilem ten wzmacniacz i zastanawia mnie jedna rzecz czy bedzie roznica brzmienia jak sie podlaczy pod high input lub pod low input prosze o odpowiedzi

Co się podłączy? Pisz jasno.

Te dwa wejścia są po to, że jeśli masz sygnał niskopoziomowy, to podłączasz pod lowlevel. Jak nie masz takiej możliwości, to korzystasz z highlevel i podłączasz tam sygnał z wyjścia innego wzmacniacza (czyli z innych kolumn).

Jakość, z reguły, jest lepsza na lowlevel, bo na highlevel może się zdarzyć, ze poleci sygnał przesterowany - ale to winna wzmacniaczz z którego brany jest sygnał.

To zależy skąd masz sygnał :!: Poprostu-jeżeli masz sygnał z gniazda RCA to podpinasz pod low level, jeżeli czerpiesz sygnał z wyjścia wzmacniacza/końcówki mocy to podpinasz pod high level.

Do tego jeszcze wzmacniacz vk800W lub firsta 1800W i sprzęt nie do pobicia :razz: .
Gościu daj sobie spokój z tym głośnikiem. Przecież to szmatławiec jest

witam podlaczylem pod low input i cos mi w glosniku trzeszczy jak podglosze nie wiem czemu, na high input takiej reakcji nie ma , czym to moze byc spowodowne?

ale jak tak srednio podglosze to basik jest super tylko pozniej cos trzeszczy moze za slaby glosnik 110 W RMS dibesi slaba firma

Weź mi powiedz jak ty to wogóle podłączasz :?: Czy twoje radio ma wogóle 2 wyjścia RCA :?: i pod co podłączasz hi input :?:

[ Dodano: 2007-07-30, 22:15 ]
To ma wyglądać tak:
my.php

albo RCA pod low input albo wyjścia głośników pod hi input (z tego co kojarzę ten soling jest mono wiec podłączasz tylko kable z jednego wyjścia na głośnik

[ Dodano: 2007-07-30, 22:16 ]
my.php

no wiec mam 2 wyjscia RCA, ale wczesniej mialem podlaczone pod Hi jak mialem stare radio i jak nowe kupywalem to juz nie chcialo mi sie zmieniac. ale chcialem sprawdzic czy jest roznica, i wlasnie cos trzeszczy przy podkreceniu, mysle ze to wina glosnika

Powrót