• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Sound Blaster LIVE 24 7.1 SPDIF

Reakcji
0
Witam mam takie pytanko gdzie moge dokupic wejscie na SPDIF-a do tej karty, wszedzie szukałem ale nie moge znales czy jest mozliwosc zrobienia takiego wejscia

nie wiem czy dobrze rozumiem ale chodzi co o mini jackopodobne ...podjedz na gielda i podejzewam ze juz w karcie masz takie wyjscie
to przejscowka z tego mini jacka na czincz (sorry za pisownie)

wyjscie to wg mnie jest to pierwsze z lewej patrzac od czola kompa na tylna scianke
czyli skrajne lewe na karcie
014xn.jpg

masz to na plycie ..tzn wyjscie na wzmak tylko potrzebne ci jest takie cos jak mini jack do plyty a z drugiej strony czincz
zaraz poszukam
na allegro
moim zdaniem to wszystko jest to samo co u mnie z tym ze zaniast 5.1 karta i wzmacniacz dekoduja sobie to jak chcesz (tzn moze byc i 12.2) jak wszystko "poda"

o ile sie nie myle to wlasnie to Ci jest potrzebne jezeli chodzi o podlaczenie wzmacniacza z kompem
a ile masz tam 7.1 to chyba bez roznicy ;)
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=64107466

Powrót