• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Soundwave Bo1100 - wzmacniacz przerywa bass cd

Reakcji
0
witam. Ostatnio przerywało mi bass i trzaskało w głośniku. Kupiłem Kontakt PR i psikłem w poty, a. w przełączniki benzyną ekstrakcyjną. Grało 1 dzień, na drugi dzien odpalam i cisza.. po minucie trzaski w głośnikach i gra.. Wyłączyłem. Na drugi dzień odpalam i znowu cisza.. co może być? z góry dzieki.

nie mogles kontynuowac tamtego tematu?
jak sobie nie radzisz z takimi drobiazgami to pora na zmiane wzmacniacza

drobiazgi? to może jakaś propozycja? szkoda mi 200zł na nowy wzmak skoro to drobiazg. Co może być przyczyną?

ja obstawiam raczej na ten przelacznik ktory juz wczesniej nie laczyl
ale przeciez nie potrafisz wymienic takiego drobiazgu...

przełącznik sprawny :D pisałem, że przez głupote myślałem, że popsuty. :D po prostu na full grało, a na sub nie grało.. okazało sie, że potencjomer sie okrecal jeszcze 180* stna głupota. podręciłem kilkadziesiąt stopni i grało. xD

Ostatnia edycja:
Wracając do tematu.. może to jednak wina leży po stronie głośnika? Czy raczej małe szanse na to?

zle ci sie wydaje - jest HPF, LPF i FULL

HPF od 40hz wiec mozesz brac
a takie wzmacniacze to i za 80zl da sie kupic ;)

http://screenshooter.net/8359110/ikybfjm
Tam u góry nie powinien być suwak? Widać tylko czarną dziure :P
Czyli zastąpi Soundwave'a?

I pytanie laika.
"impedancja obciążeniowa 2 ohm"
Głośnik 4ohm, czyli wszystko będzie ok? Nie znam się na tym, z góry bardzo dziękuję za pomoc!

Ostatnia edycja:
Napisał mi, że wszystkie pokrętła i przełączniki są, choć na zdjęciu wygląda, jakby brakowało..

W sumie u mnie w Soundwave nie ma w ogóle bezpiecznika.. :D
No to tak podsumowując te dwa wzmacniacze..
Który byś proponował mi do zakupu? Cenowo podobnie. Z tego co się orientuje i Magnat i Crunch nie są jakimiś złymi firmami, a chyba można powiedzieć, że to dobre firmy? Który wybrać?

Dlaczego?
Czyli Magnata brać?

W sumie widzę, że już go kupili, Cruncha.

Ostatnia edycja:
Witam,
jestem kompletnie zielony. Szukałem schematów, google grafika itd itp i nadal nie wiem jak podłączyć Magnata Rock 6000.
http://screenshooter.net/8359110/tdemqbu
Góra, skrajny lewy (Ch1) +
Góra, skrajny prawy (Ch2) -

I tak do głośnika? Dobrze myśle, czy źle?

I jak go ewentualnie zmostkować?
Mam nadzieje, że mi pomożecie.
Głośnik 4ohm.

Wzmak
moc maksymalna 4 x 160 W / 4 Ohm
moc maksymalna 2 x 400 W / 4 Ohm
moc rzeczywista RMS 4 x 65 W / 4 Ohm
moc rzeczywista RMS 2 x 170 W / 4 Ohm

Według katalogu

Moc RMS: 4 x 65W/2 x 170W 4 Ohm; 4 x 85W 2 Ohm
Moc MAX: 4 x 160W/2 x 400W 4 Ohm; 4 x 200W 2 Ohm

Ostatnia edycja: