• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spalone głośniki wysokotonowe w Technics SB-CA1060.

Reakcji
0
Witam proszę o pomoc w dobraniu zamienników głośników wysokotonowych w kolumnach technics SB-CA1060.
Niestety nie znalazłem schematu kolumny a głośnik wymontowany z kolumny okazał sie być nieoryginalny.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Znalazłem jeszcze fotke oryginalnego głośnika.

Kolega który poprosił o wymiane nie wymaga cudów, mówiąc brutalnie byle cykało i nie gryzło sie zabardzo z zwrotnicą.
Może coś takiego
http://stx.pl/t-10-200-8-pc.html

Ostatnia edycja:
Jeśli tam nie ma zwrotnicy, to praktycznie można wstawić byle co i ewentualnie dopasować SPL rezystorem.

Ewentualnie rozkręcić kopułki i szukać cewek co wejdą, albo liczyć na to, że drut przepalił się blisko łączenia.

Zwrotnica jest napewno, a głośnik który wymontowałem to jakis szajs przelozony chyba z telewizora;) nie ma sensu go naprawiać.

Taka zwrotnica jak i ten glosnik

UWAGI MODERATORA
Przenioslem

Powrót