• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Sprzęt grający do studia tatuażu.

Reakcji
12
Witam, moja znajoma otwiera studio tatuażu w Poznaniu. Szukam sprzętu grającego by umilić czas tatuowanym ludziom. Samo studio ma ok 170m2 największy pokój w nim ma 44m2 (stare Poznańskie kamienice).
Generalnie nie chodzi tutaj o super jakość czy też moc, jedyny warunek to vintage look. Mam stare mildtony 80 w których są sparciałe zawieszenia, naprawa ich wyniesie jakieś 100zł więc powiedzmy że kolumny mamy z głowy. Pozostaje jeszcze kwestia wzmacniacza oraz gramofonu do tego. Nie piszcie "kup JBL 4310" czy "mildtony nie wystarczą, kup system liniowy za 20k $". Ma to brzdękać w recepcji i być ew. słyszane w pokojach obok. Cena - jak najtaniej aczkolwiek bez przesady. Powiedzmy ze maksymalny budżet na wzmak i gramofon to 500-700zł.
Proponowałem też opcje zbudowania czegoś, aczkolwiek warunek starego wyglądu, czas, i cena nie przekonały mojej koleżanki.
Z góry dzięki za propozycję, a jak ktoś chętny na fajne dziarki to mogę podesłać info o salonie :)

Ah te hipstery...

Idzcie na gielde staroci, cos tam napewno znajdziecie. Sporo tego szmelcu z wystawek. Vintydz pelna geba i nosem ( niepowtarzalny zapach stęchlizny ). Stary gramofon Dual i wiekowy wzmak z trzeszczacymi potencjometrami dodadza klimatu.

Powrót