• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

standy do sonus faber clone

Reakcji
0
Witam, obecnie jestem na wykończeniu już prawie moich klonow sonus faber cremona- monitorków i teraz byt przydały sie do tego standy jakieś ładne ale nie mam pomysłu, nie chce takich jak w oryginale, więc macie jakieś pomysły? z góry dziękuje i pozdrawiam;)

miałem na początku taką chęc, i raczej przy tym pozostane jeśli nie zobacze nic lepszego ( nie wiem czy się znajdzie :D). Tylko zamierzam zrobić górny blat taki zaokrąglony i ew. dolny tak kolumny lecz trochę większy .

czarekp9 napisał:
Tylko zamierzam zrobić górny blat taki zaokrąglony i ew. dolny tak kolumny lecz trochę większy .
nie rób "blatu" pod kolumny większego od kolumn, to naprawde nieciekawie wygląda :roll:

chodzi mi o dolny większy, ten to na podłodze stoi ;D górny będzie taki jak kolumna, pokażcie jeszcze mi jakieś ciekawe naprawdę standy bo szukam i nie moge znaleźć :)

m i się podobają standy pod monitorki b&w dm302 ... ale ciężko będzie coś takiego zrobić :neutral: ps o gustach się nie dyskutuje :razz:
g.JPG

Cały urok auditorów to właśnie te odchylone do tyłu standy. Nie musisz ich wprost kopiować, ale żeby zachować charakter mogłyby być lekko wygięte...
o gustach się nie dyskutuje, ale moim zdaniem standy wyglądające jak malarskie sztalugi to lekka przesada :D

hmm a może takie ?klik klik

troche mdf rura kanalizacyjna 110mm wypełniona np piaskiem i jest już coś ciekawego, zawsze można ściąć rure dla testów pod skosem i będzie z małym pochyleniem :mrgreen:

Powrót