• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Starszy generator funkcyjny, warty uwagi?

do audio by wystarczył ale sprawdz jakie ma zniekształcenia sygnałów.Najlepiej jak najmniesze oczywiscie; czyli tak przynajmniej 0,0..%.Dobrze gdy taki generator ma cyfrowy odczyt częstotliwości.Bardzo ułatwia prace .

bardzo porządny sprzęt polecam, produkcja lata 70-siąte i 80-siąte XX wieku , kiedyś jak pracowałem w laboratorium telekomunikacyjnym to mieliśmy mn takie generatory na wyposażeniu pracowni.

dzieki wszystkim za podpowiedzi, cały czas go pilnuje okiem :twisted:

co do zniekształceń, to odczytać z instrukcji nie problem, bardziej mnie martwi utrzymanie tych parametrów po tylu latach, bo w końcu na elementach dyskretnych, generator, jest zbudowany.

w wiekszosci laboratoriow na wydziale elektroniki politechniki wroclawskiej ich uzywamy bo nowe produkty na rynku maja niewiele lepsze parametry. co do ich utrzymania z biegiem lat to ciezko mi powiedziec , nasz sa konserwowane i kalibrowane.
do czego chcesz go wykorzystac? bedziesz mierzyl znieksztalcenia z jego pomoca? jesli tak to czego?

El_liero, to teraz powinienes miec chyba uklady, a na drutach tez byly te generatory nie? ja juz na szczescie koncze studia...

dokładnie układy są. Ale tych generatorów w pracowni nie mam, nowsze są.
Zreszą nie o to chodzi. Koniec off topa :)

Do ilu złotych warto licytować waszym zdaniem?

djrobo, a jaką masz pewność, że raven1985 nie wytropił go wcześniej tyle, że nie pytał się o nic , tudzież nie chwalił na forum bo po prostu zna wartość tego sprzętu...
Poza tym...Allegro to portal aukcyjny i wygrywa ten kto jest w stanie dać więcej...i tyle w temacie :!:

I dodatkowo zakładanie tego tematu na forum spowoduje ze cena bedzie diametralnie wyzsza ze wzgledu na wzmoznone zainteresowanie. Potencjalny kupujacy sam sobie robi pod gorke rozglaszajac wszem i woebec o checi jego zakupu. Niestey nie tedy droga. Juz jest 700 wejsc na aukcje, i pewnie kilkadziesieciu obserwujacych. No i ten generator jest juz którys raz juz wystawiony, mimo ze juz byl kiedys sprzedany. Dziwne no nie?

brencik masz racje, ale nie martwie sie tym co napisałeś, bo jak ktoś szuka to i tak go znajdzie.
raven1985 to czeka nas WALKA . eheheheh

Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat utrzymywania się parametrów w tego typu urządzeniach po tylu latach ?

El_liero, pomierzysz sobie go w laboratorium UE albo sie usmiechniesz do technikow zeby Ci go obejrzeli

Powrót