jak w temacie, ktoś coś wie? zachwala mi to jedna osoba, akurat pytałem o opticon 6 to pojawił się tekst, że w dali będzie wszystko z najniższej półki, a w tych tytułowych wszystko najlepsze... potwierdzi ktoś albo zaneguje?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
jak w temacie, ktoś coś wie? zachwala mi to jedna osoba
Marian nie łapie twojego pytania
akurat pytałem o opticon 6 to pojawił się tekst, że w dali będzie wszystko z najniższej półki, a w tych tytułowych wszystko najlepsze... potwierdzi ktoś albo zaneguje?
To jest temat na bezsensowną dyskusję, bo nawet na dobrych głośnikach, kolumna może tak beznadziejnie grać, że nie będzie warta swojej ceny... :flapper:Odpowiedź brzmi: że doświadczony konstruktor nie musi słuchać kolumn, aby mógł ocenić czy dana kolumna jest warta swojej ceny.
Dlaczego? bo ma wgląd w parametry poszczególnych głośników.
w dali będzie wszystko z najniższej półki, a w tych tytułowych wszystko najlepsze...
moze dlatego ze ciagle maja to samo? ![]() | ![]() |
Odpowiedziałem tylko na tekst:
ktoś kto nie słyszał obu kolumn a się zna, jest w stanie odpowiedzieć na pytanie, co gdzie siedzi.
O dźwięku już nie musi się wypowiadać, niech przyszły nabywca sam zdecyduje co mu lepiej gra.
No tak, tyle ze w Dali będziesz miał przetworniki (glosniki) z najnizszej półki o elementach zwrotnicy nie wspomnę a od Grzegorza będziesz miał przetworniki przynajmniej o kilka klas lepsze, zwrotnice oparte na porządnych podzespołach i doradztwo w zakresie elektroniki.
Może dlatego, że człowiek szuka ambitniejszego grania niż efekciarstwo, które się podobało na początku..Nie na temat...
moze dlatego ze ciagle maja to samo? ![]()
Ale same glosniki nie grajaOdpowiedź brzmi: że doświadczony konstruktor nie musi słuchać kolumn, aby mógł ocenić czy dana kolumna jest warta swojej ceny.
Dlaczego? bo ma wgląd w parametry poszczególnych głośników.
Ale same glosniki nie graja
akurat pytałem o opticon 6 to pojawił się tekst, że w dali będzie wszystko z najniższej półki, a w tych tytułowych wszystko najlepsze... potwierdzi ktoś albo zaneguje?
czekaj czekaj, to akurat był argument polecającego odnośnie przewagi kolumn tytułowych nad dali
mnie tylko interesuje opinia nt tej firmy, informacja czy faktycznie warto dołożyć(do zakupu i transportu zagranicę) i czy naprawdę jest aż tak wielki przeskok jakościowy, między "markowym" wyrobem dużej firmy za 10 tysięcy(bo taka kasa wchodzi w grę) a wyrobem z 16 Hertz za te same pieniądze...