• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Stworzenie kolumny aktywnej...

Reakcji
0
Witam wszystkich.. Chcialbym sprobowac stworzyc sam w domu kolumne aktywna ze zwyklej starej 30 stki.. czyli wpakowac w nia jakis mini wzmacniacz w razie czego glosniki do wymiany.. na cos mocniejszego :) i Mam pytanie czy dos ie to zrobic jak najtanszym kosztem i zeby dobrze gralo.. zaznaczam ze nie jestem zadnym audiofilem.. i jestem calkowicie zielony w tych sprawach.. ale od czasu do czasu kreci mnie male majsterkowanie :D Bardzo prosze o szybka pomoc..

Jaka moc Cie interesuje, jakie parametry głośnika (chociaż impedancje podaj) i jak niski to ma być koszt :/

PS poszukaj troche sam jest wiele porjektów DIY

villek najpierw pozbądź się lenistwa. NE078 jest odradzany ze względu na problemy przy uruchamianiu jak i wymyslone parametry (które są zresztą bardzo słabe). Wpisz w google LM3886 albo TDA7294. TO wystarczy na początek.

Powrót