• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[3-drożne] STX 3way speakers

Reakcji
0
Witam wszystkich. I wreszcie skończył nowe głośniki STX. Załączyć kilka zdjęć, aby obejrzeć.
Rozmiar to 116x36x22.
Głośniki 2x GDN-18-140-15-AWX, 1 GDM-15-250-AWX, 1 GDWK-10-250-AWX
Skrzynka jest wykonana z 22 mm płyty MDF, lakierowane.

Ładne. Szanuję to że jesteś z zagranicy, opis w tym przypadku wystarczy ;)

Ostatnia edycja:
Wygladają kapitalnie. Można prosić o jakiś opis lakierowania?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
wyglada ciekawie ;)
moze jakies cokoły?

masz jakiś projekt zwrotnicy? sam projektowałeś?

Nie na temat...
piszcie z polskimi, kolega pewnie przez tłumacza jedzie

Dziękujemy za zrozumienie mojej polskiej. Crossover pomógł mi uczynić Pan Sadílek (czesko-speaker.cz). Głośniki stoi na żelaznych płyt z kolcami.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Że lakierowane warstwy podstawowej 2 i warstwy 3 z błyszczącej powłoki nawierzchniowej.
Wszystko zauważył pistolet.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Frekwencja 12/12/18 dB / okt rozjazd 600/3000Hz częstotliwości. Dla każdej gałęzi
Uzupełniony o odszkodowanie indukcyjność cewki.

Stosowane kondensatory Jantzen audio CROSS (WPR):

22uF
5,1 uF
22uF
8,2 uF
7,5 uF
5,1 uF
18uF
0,33 uF

Samochody cewka (Jantzen Audio z rdzenia powietrza):

2.2 mH
1.45 mH
0.51 mH
0.22 mH

Rezystory (Jantzen audio, 10W MOX):

6ohm
5,7 ohm
5,5 ohm

Bardzo fajna konstrukcja. Cokoły niepotrzebne, bez nich też wyglądają rewelacyjnie. Największe wrażenie zrobiły na mnie właśnie te zwrotnice. Aż szkoda je chować do środka ;)

Świetnie wykonana konstrukcja a zwrotnice wyglądają ślicznie, zgadzam sie z poprzednikiem -aż żal je chować do środka :)

Powrót