• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Stx 8' w oz

Reakcji
0
Witam. Mam skrzynię zrobioną wg projektu z forum, właśnie pod SW.STX.8.2.300.2x2.F.S.PC Mały subek OZ. Na tę chwile siedzi tam inny przetwornik, ale przyszedł czas by kupić głośnik dolecowy. Problem w tym że juć kilku moich znajomych dawało te głośniki do naprawy bo odklejały się zawieszenia, i nadal maja z tym problem. Zastanawiam się czy u mnie też będzie się ten problem pojawiał, biorąc pod uwagę że u mnie akurat będzie pracował w OZ.
Kolejna sprawa z jaką mam problem to czy brać 2x2 Ohm czy 2x4 ? Zasilany będzie z niewielkiego wzmacniacza Alpine 4 kanały lub 3+1.
Proszę o pomoc.

one juz sie nie rozklejaja - poprawili kleje
niestety jednoczesnie zmieniono resory dolne i nie gra juz tak genialnie jak na poczatku

Kolejna sprawa z jaką mam problem to czy brać 2x2 Ohm czy 2x4 ? Zasilany będzie z niewielkiego wzmacniacza Alpine 4 kanały lub 3+1.
wszystko zalezy od wzmacniacza. napisz dokladnie jaki masz model

jezeli caly wzmacniacz tylko na suba to mozesz brac 2x4r 8 lub 10"
jezeli tylko 2 kanaly na suba to 8" 2x2r lub poszukaj czegos innego - np MDS08

Mds droższy i mniej dostępny. A 10" to mi do skrzynki nie wejdzie. Aktualnie siedzi tam STX GDN22-120-8SS Stary przetwornik i gra znośnie ale jednak brak czegoś. I teraz jestem w kropce bo cały czas myślałem nad tym STX 8" i pod niego były wymiary skrzynki.

Nie ogarniam... Co lepsze STX 8" ? MDS? Bo nie kumam wybacz ;) Zresztą 10" STX też się kumplowi rozkleił i cewka wyleciała ze szczeliny, poszedł do naprawy. A Ja mam malutki bagażnik i nic większego nie może tam być. W sumie na 22-120 gra najlepiej jak mam wszystkie szyby uchylone XD.
MDS kosztuje 250zł... Rozumiem że jest dobry, ale w takim razie troche za dobry jak dla mnie. STX8" to 100zł i to jest ok. Nie wiem czy mam brać tego STX czy szukać innej opcji?

8" samochodwka jest lepsza od obecnie posiadanego SSa

Zresztą 10" STX też się kumplowi rozkleił i cewka wyleciała ze szczeliny, poszedł do naprawy.
byli tak uparci z tymi klejami ze opinia popsula juz im sprzedaz :/
kleje juz dawno sa zmienione i sa bardzo dobre, ale moje slowa juz tutaj niewiele pomoga...

Nie wiem czy mam brać tego STX czy szukać innej opcji?
trzeba by dlugo szukac uzywki za 100zl

Powrót