• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

STX do BMW e34 Touring

Reakcji
0
Witam.

Jestem w posiadaniu przetwornika STX 22-140-8-scx. Jako, że nic z nim nie robię to pomyślałem o zaadoptowaniu go w aucie (BMW e34 Touring) Czy on się w ogóle sprawdzi, po podłączeniu z jakimś wzmacniaczem, który będzie miał np. 100 lub 150 W RMS ? Nie zależy mi na masażach a bardziej na uzupełnieniu całości o jakieś niskie tony.

Ten STX do jakiej budy można wpakować ? żeby nie było pralki, najlepiej najmniejszy litraż.

No i może macie jakąś wizję jak zabudować takiego małego wooferka ?

Poniżej zdjęcie kuferka.

Myślę, że skrzynka 20lbr@45hz będzie tu wystarczająca.
Przydałby się do tego wzmak, który będzie mieć 200-300W RMS przy 4ohm(kenwood kac-PS200T jest na allegro, fajny wzmak, do tego wydajny). Wtedy przy 8ohm moc spadnie, ale zyskasz na wydajności prądowej, a dobry wzmak przytrzyma głośnik w ryzach.

buffalo napisał:
No i może macie jakąś wizję jak zabudować takiego małego wooferka ?
masz bardzo duzo miejsca w bagazniku
najprostrze wyjscie to zrobc klasyczna skrzynke i postawic pod oparcie
http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=16453

inne wyjscie to albo laminat + MDF i zabudowa w boczek (u ciebie widze ze nawet wiekszy sub tak sie zmiesci)
lub odrobina zabawy i subek we wneke po kole zapasowym - i tak w miescie nie potrzebujesz a w trase mozesz brac do bagaznika

Powrót