• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

STX GDWT-8-150-8-PJ czy lepiej zbierac na....

Reakcji
0
Witam:)
Kto mi moze powiedziec jak gra:
http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&vMenuItem=2&vSubPage=6&vItemDB=itemdb
głośnik za 16 zł... nie jest to piezo co jest juz duzym plusem ale nie chce wydawac kasy w bloto chociaz 16zł za głośnik to nie duzo...
I teraz moje pyt:
Jak to gra? Czy warto ów głośnik kupić? Czy może lepiej zbierać do Tonsila GDWT 12-19/100FP bądź GDWT 12-19/150?
Czekam na jakieś konkretne odpowiedzi, osób ktore miały/maja ten głośniczek:) Sorki ze troche zakreciłem ale spac mi sie chce:P czekam na odp i ide spac:)

Ten tonsil gra super (trochę jak HI-FI i trochę stradowo ,a ten STX poprostu poprawnie,głośno i raczej tylko estradowo... ,jak za 16 złoty to i tak za dobrze.

Nawet najtanszy tonsil GDWT9/80/5F jest lepszy od tego STX-a ale niestety i drozszy. STX ma bardzo duze znieksztalcenia wynikajace z technologii produkcji dlatego brzmi bardzo ostro.
Porownanie: STX trzecia harmoniczna >1,5% (nawet do 5-6%) a tonsil <0,5%!!!!!

Powrót