• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

stx grubość obudowy

Reakcji
0
Witam
Chodzi mi o to
czy ktoś miał do czynienia z gotowymi podłogówkami stx, myślę o
F-240
http://www.stx.pl/index.php?vMenu=1&vMenuItem=0&vSubPage=434&vItemDB=itemdb
W danych katalogowych F-240 ma wagę 24 kg sztuka, jaka grubość ścianek może być w tej kolumnie? Jak te kolumny grają? Wyglądają ciekawie, ale obawiam się, że graja beznadziejnie, nawet czytałem, że maja jakieś gumowe zawieszenia, jednak wchodząc na fora diy często ludzie piszą o przetwornikach stx. Zastanawia mnie solidność konstrukcji, bo za taka niewielką cene grubosć scianek z reguły jest zyletkowa, np. 5 mm. Pozdrawiam

grać gra - bo musi. jednak za takie pieniądze (zawsze można dołożyć) warto zrobić coś samemu, zdecydowanie lepszego! w tych gotowych kolumnach jest wiele niedociągnięć. a grubość ścianki to pewnie liche 12mm

wg danych ze strony stx niskotonowe 2,1 kg każdy czyli 4,2 kg, średniotonowy 0,7 kg, wysokotonowy 0,6 kg czyli razem niecałe 6 kg, zwrotnica, kable itp chyba tak dużo nie ważą

myślę że w wypadku kolumn stxa waga to najmniejszy problem, nie ma sensu się sprzeczać - proponuje posłuchać jak grają ;]

rosim napisał:
W danych katalogowych F-240 ma wagę 24 kg sztuka, jaka grubość ścianek może być w tej kolumnie? Jak te kolumny grają? Wyglądają ciekawie, ale obawiam się, że graja beznadziejnie, nawet czytałem, że maja jakieś gumowe zawieszenia, jednak wchodząc na fora diy często ludzie piszą o przetwornikach stx. Zastanawia mnie solidność konstrukcji, bo za taka niewielką cene grubosć scianek z reguły jest zyletkowa, np. 5 mm. Pozdrawiam
z tego co tu widze to chodzi o to jak grają, o całośc, a nie tylko o bude.

Powrót