gdyby ktos przeczytal zasade dzialania to ... tak dziala to jak taki skomplikowany wentylator ...
pomijam czestotliwosci rzedu 1-10 hz to bezsens bo i tak ich nei uslyszymy ... choc te 100 dB i tak robi wrazenie ...
ale biorac pod uwage przedzial 16-40 hz oraz to ze nie wymaga to obudowy liczonej w setki litrow jest jak dla mnie naprawde godnym uwagi wynalazkiem ...
pokazcie mi klasyczny zestaw glosnikowy o podobnych parametrach ( i wielkości !!!) w przedziale 16-40 hz ...
do tego dorzucamy klasycznego suba od 40 hz, dobre kolumny i mamy pokryte pelne pasmo jakie slyszy czlowiek ...
naprawde jestem zdziwiony podejsciem niektorych osob ... powolujac sie na wczesniejsza swieczke i zarowke przypomina to sytuacje w ktorej ludzie wysmiewaja zarowke :
wyglada jak szklanka ...
potrzebuje pradu ...
po co ... swieczka wystarcza...
i tak nikt nie bedzie oswietlal lasu ...
ehhh dobra koniec z mojej strony ... skoro uwazacie to za bezsens to wasza sprawa mi sie podoba :]
i zeby nie bylo ze uwazam ze standardowe glosniki sa do bani ... nie nie sa i jeszcze przez dlugi czas nic lepszego nie bedzie ... ponad 40 hz zaprezentowane rozwiazanie nie ma szans zadzialac ... bezwladnosc lopatek jest zbyt duza by osiagnac wyzsze czestotliwosci, inne rozwiazania podobnie jak i to sa nadal dalekie od idealu, ba .... nie zawsze nawet osiagaja poziom marnych glosnikow, ale jak by nie patrzec sa to rozwiazania przyszlosci ... narazie i tak zapewne nikogo z nas na to nie stac ...