• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

sub czysto do kina

Shiver napisał:
Sie podepne do tematu :P Ktoś próbował dawać maksymalny litraż proponowany przez akustyka dla SLS10?? Chodzi o sub tylko i wyłącznie do kina, ma schodzić maksymalnie nisko, to jest główny priorytet.

wejdź na www.akustyk.com.pl, weź głośniki, weź SLS 10" i zobacz jaką maksymalną obudowę dla niego sugerują.

2 miechy, no cóż jakby to miało być za te 700zł XXLS + MB 12" to warto poczekać :mrgreen:

Adam_85 napisał:
Shiver napisał:
Sie podepne do tematu :P Ktoś próbował dawać maksymalny litraż proponowany przez akustyka dla SLS10?? Chodzi o sub tylko i wyłącznie do kina, ma schodzić maksymalnie nisko, to jest główny priorytet.

wejdź na www.akustyk.com.pl, weź głośniki, weź SLS 10" i zobacz jaką maksymalną obudowę dla niego sugerują.

A umiesz czytać ze zrozumieniem? Pytanie było czy ktoś próbował tej maksymalnej obudowy proponowanej przez akustyka :razz:

Arek1984 napisał:
Adam_85 napisał:
Shiver napisał:

A umiesz czytać ze zrozumieniem? Pytanie było czy ktoś próbował tej maksymalnej obudowy proponowanej przez akustyka :razz:

Skoro sugerują to musieli sprawdzać, wiesz co to jest tzw. logiczne myślenie :razz: ??
Ale rzeczywiście nie doczytałem, pośpieszyłem się :mrgreen:

Co ciekawe panowie z akustyka napisali że właśnie w tym litrażu br głośnik uzyskuje najlepsze własciwości impulsowe:

Również odpowiedź impulsowa jest najlepsza z dotychczasowych – oscylacja ma wysokość tylko minimalnie większą od 3 j.u.

Sam już nie wiem co o tym myśleć :roll:

Shiver napisał:
Co ciekawe panowie z akustyka napisali że właśnie w tym litrażu br głośnik uzyskuje najlepsze własciwości impulsowe:

Również odpowiedź impulsowa jest najlepsza z dotychczasowych – oscylacja ma wysokość tylko minimalnie większą od 3 j.u.

Sam już nie wiem co o tym myśleć :roll:

Mnie się wydaję, że nie dla zabawy napisali w ten sposób. Po prostu goście znają się na rzeczy :wink:

Mam tego SLSa w 45L BR i już w tej obudowie demon szybkości to nie jest.... A co będzie w większej ?

Ludzie z akustyka lubią przesadzać z litrażami żeby pokazać jak głośniki potrafią nisko zejść ;]
Napewno nie dawałbym więcej niż te 45l dla slsa 10.

poszukajcie gdzies na forum EZO bawil sie SLS'em w duzych budach... co jak co ...szybko z nich zrezygnowal;)

SLSy w wielkich budach to będą zamulacze:) Do 10" polecam coś z przedziału 40-55l. Do 12" 50-65l. Testowane na własnje skórze. Osobiście najlepiej dwa SLSy w małą bude zamkniętą z korekcją :mrgreen:

Powrót