• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Sub do 400 i jakiś wzmacniacz???

Reakcji
0
Witam, długo nie ma co sie rozpisywać wszystko w temacie. Jako że jestem noobem nie ukrywam tego, chcę usłyszeć co polecicie ciekawego? Bo raczej z moją wiedzą samemu chyba nic w miarę nie uda mi sie złożyć. Wiec jak paterze na allegro za dużo nic nie ma. Może coś w tą stronę: http://www.allegro.pl/item219967206_subwoofer_gtb1200_wzmacniacz_gta_2mk_zestaw_sklep.html
lub
http://www.allegro.pl/item220900323_tuba_basowa_blaupunkta_super_oferta_w_super_cenie.html

Tak więc słucham mądrych rad.

Spoko no to jakiś wzmacniacz?

Trochę martwi mnie samemu robienie obudowy do tego co prawda dwóch lewych rąk nie mam ale mimo wszystko jakoś mi sie wydaje że chyba lepiej gotowca jakiegoś kupić...

600 W do golfiaka to chyba trochę dużo :]

te carpowery sa zdecydowanie lepsze od wskazanego przez ciebie BP. jezeli chcesz BP to wez uzywanego GTA 450
z wymienionych glosnikow skusilbym sie wlasnie na ravelanda :wink:

Może i tak nie znam sie za bardzo. Mi przedewszystkim chodzi o to żeby to ręce i nogi miało. A nie jakiś wiejski napierdalacz w bagażniku :smile: Chyba wiecie o co be hehe

Wrzuć tego ravelanda albo magnata do tego cp i będzie pięknie. Jak będziesz chciał to z lekka blachy pognie a i pięknem dźwięku cię zadowoli

A tak lekko z innej bajki to mocujecie jakoś suba w bagażniku czy lata wam na każdym zakręcie? Jak tak to czym jakieś pasy czy co?

Przeważnie stosuje się pasy ale moją ostatnią która miałem (w passacie B3 kombi) miałem bez żadnego mocowania. Miałem tylko podłożone małą listewkę żeby sie nie kulało i było ok

ze wzgledow bezpieczenstwa lepiej jest zamontowac suba. podczas nawet drobnego wypadku taka skrzynka moze sporo narozrabiac...
ja staram sie suba "wcisnac" w przestrzen bagaznika

GTB 1200 to najgorsza skrzynia jaką miałem, skrzynia soling gra dużo lepiej, ma duzo lepsze zejście, basik wmiare głeboki i bardzo miękki a z GTb to takie pukanie jak z kartona zero zejścia i bas bardzo płytki - unikać, a jak ktoś ma i chwali to proponuje porownać z innym głośnikiem :)

Pasy mi sie średnio widzą jakoś:| też myślałem że jakoś na styk go zrobić bo już mnie jakoś przekonaliście żeby samemu coś zrobić jednak. Jak te forum na ludzi działa :mrgreen:

Oj zachęcasz zachęcasz :razz: Kumpel pomoże wiec tak źle nie będzie. Tylko jeszcze to jakoś zrobić żeby ręce i nogi miało a nie fuszera na całej linii gdzie klej sie leje po obudowie. Tylko jeszcze dozbierać funduszy trzeba. Mam nadzieje że sie uda. Ale jak ktoś coś dalej ciekawego ma do zaproponowana to dalej chętnie posłucham rad :cool:

Widzisz. Skręcisz sobie coś w swoim guście. Wachlarz pomysłów na wykończenie i sprzęt jak marzenie.

Paweł niezłą wiórówkę tam dałeś ja u siebie dałem 16mm ale tylko dlatego ze nie miałem grubszej a nie chciałem już kupować

jak przyjdzie mi aparat i bede mial wolna chwile to chyba zrobie malego tutoriala pt "jak zbudowac pierwsza skrzynke do samochodu" :wink:

krzyhoo9, grubszych w skladzie nie mieli :P ale to tylko na front, reszta standardowa 18-stka

Powrót