• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

sub do zestawu pomoc.

Reakcji
0
Witam.
Chciał bym zrobić nowego suba do zestawu.
Aktualnie posiadam na przodzie zestaw AMA od
lklukasz oraz wzmacniacz AMA mono bloki, a wzmak do suba to magnat rx mono.
Obecnie siedzi sub na 2x 17sw stx.

Chciał bym coś o wiele mniejszego ale z dobrym zejściem bo nie ukrywam ale praktycznie to nie mam bagażnika.

Auto to Alfa romeo 145..

Ostatnia edycja:
Skrzynia była gdzieś na forum pod 1 głośnik ja dałem 2 ale w podwojonym litrażu 24 L. Tunel wyszedł coś koło metra, więc zrobiłem szczelinowy na kształt ślimaka co powiększyło skrzynkę.
Zejście ma super mocy nie brak tylko jednak za wielkie to.
Chodzi mi o zmniejszenie skrzyni. a głośnik nie wiem 15 albo 12 cali.

15 czy 12" nie wsadzisz raczej w 20l skrzynkę (skoro ma być mniejsza). Może zostawić te głośniki co masz tylko stroić mb? Odpadnie wtedy ten tunel, no i może by dało rade ciut jeszcze urwać z pojemności.

Na allegro jest mds 08 za 181 zł czy szukać coś innego?
Na stronie stx akurat membran biernych brak, no chyba że na forum ktoś by miał do sprzedania :)

Z tymi 15 calami to przesadziłem.
Powiedzmy że bym zostawił tego 17 sw i dokupił bym tą membranę to teoretycznie jaka by musiała być obudowa (L)?.

Powrót