• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

sub na ok 30l

Reakcji
2
chce sobie zadebiutowac z subem... pojemnosc tego suba to ok 30l, 31x26x36cm wew... i do tego glosnik musze wybrac 20 cm lub 25 cm... w gre wchodza oczywiscie stx tylko jakie?? jak mozecie to bede wdziewczny za szybka odpowiedz... a i czy robic zamknieta czy moze bass reflex... jak reflex to jaka. sr, dl...

winISD - to wszytko co ci potzrebne, zapraszamy na strone glowna tam sciagniesz i poczytasz co i jak.

i w ogole bylo pelno konstrukcji na stxach wiec Szukaj a znajdziesz gotowca

tak wiem winiSD... ja sie bawialem troszke w BOXCALC i tam co nie co mi wychodzi ale mam problemy z doborem br... glownie mi o to chodzi... w roli scislosci jesli na forum jest duzo opisanych STX to bym byl wdzieczny za linka na jakis porzadny temat... bo ja szukam i nie moge znalesc... z gory dziex...

buda taka jkie wymiary podalem to sa wew... taka tylko w tej chwili jestem w stanie zrobic z przyczyn jak i finansowych jak i powiedzmy deskowych...;)

NIECH NIKT NIE POMAGA!!
Jest pare projektow na forum. CO to za problem wziasc winISD i policzyc.
Zaraz sie pojawi pelno takich tematow a dzisiaj to juz drugi jest.

jest post nawet wczorajszy doslownie o identycznym projekcie. kilka osob sie wypowiadalo. mozna sobie poczytac... kilknij SZYKAJ I WPISZ: STX 22/120
nie wiem w czym problem... nie len sie!!

szukam od wczoraj... ale jak narazie znajdowalem tylko 27 i 30 a to za duze jest jak dla mnie... a nie lenie sie ale jestem raczkujacy w tym temacie i dlatego chce sie upewnic ze zrobie cos co bedzie chociaz troche przypominalo w graniu... muzyke...

Sluchaj nikt nie pomoze Ci szukac przetwornika.
Natomiast z checia zweryfikujemy Twoj projekt w winISD. Przeczytaj o winISD np na www.audiomania.info w artykulach dobierz przetwornik zasymuluj, a wyniki wklej na stronie, wowczas pomoc otrzymasz.
I niech bass bedzie z Toba :)

neichce ci nic mowic ale.... jest muj projekt: pt: PROJEKT SUBA NA STX 22 120 4 ss
Pozdrawiam....(do tej budy posymuluj stxy 22)

Powrót