• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Sub na stx

Myślec o głośniku SW.STX.10.2.500.8.F.A.FC.X czy to dobry wybór?
dobry wybor

Jaki gotowy wzmacniacz do niego?

znalazłem coś takiego na allegro? (nada się)
http://allegro.pl/wzmacniacz-panel-s...279477383.html
te moce podane na aukcji sa nie realne. ten wzmacniacz odda max 140w/8r
a to za malo dla tego glosnika :/
cos tam zagra, ale nie pokaze potencjalu tego glosnika

wyglada na to ze irek ma troche czasu. pisz do niego i pytaj o panele

Można nie drogo zrobić wzmaka na Uniampie w mostku. Wypluje spokojnie jakieś 200W/8R. Przy dobrym zasilaniu więcej.
Mam dwa Uniampy, muszę dorobić do tego płytki filtra razem z odwracaczem fazy do mostkowania i będzie można robić napędy do suba :)

Nie na temat...
na te filtry czeka juz sporo osob ;)
tylko jak pisal irek - uniamp wcale taki tani nie jest

tak właśnie myślałem o tym wzmacniaczy z allegro ale wolałem się dopytać mądrzejszych w tym temacie :)
Pisałem maila do Irka i czekam na odpowiedz zobaczymy czy się uda zrobić

Wielkie dzięki za odpowiedzi

Panowie a jeśli nie panel IRKA to gdzie szukać gotowego panelu dobrej jakości pod głośnik stx?

Sry, że nie ten dział ale już nie będę zakładał nowego tematu

tylko i wylacznie DIY
wzmacniacze w akustyku czy akkusie sa za chore pieniadze.
wiec jedynie szukaj kogos kto ci zrobi panel

Jak ci nie jest spieszno to mozesz łowic na allegro. Co jakis czas pojawiaja sie wzmacniacze PA... ale najczesciej sa to slabsze modele. Moze uda ci sie trafic PA15.1 / przegladaj tez na forum temat "okazje na allegro". Ale jak jestes przy kasie to mozesz kupic nowy. Sam go mialem na chwile (ale musialem sprzedac bo potrzebowalem kasy) i wg mnie to jak na razie najlepszy wybór( chyba ze sie bawisz na ebayach i innych tego typu).

Powrót