• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Subwoofer aktywny do 300 zł z allegro.

Hm.. byłbym ostrożny
Czytałem sporo takich newsów a po odsłuchu okazywało się że albo piszący dostał w kieszeń albo mu słoń na ucho.........
To nie ma nic wspólnego z ubliżaniem czy co tam soie zieloni umyślą ..
Znam wielu co podniecają się chińską tandetą w pudełku po butach tylko dlatego że jest tania albo dla tego że ich na to stać czy nie słyszeli nic lepszego ..
Zaproponować im konfrontację w realu i nagle są obiektywne trudności.. nagły wyjazd , chwilowy brak sprzetu do testów ..
Ja to przerabiałem wiele razy . Kiedyś zaproponowałem jednemu że porównamy wzmacniacz Alpharda który taka wychwalał do starej firmówki za tę samą cenę ... Gdy facet usłyszał że kupiłem dwa alphardy byle tylko on przyjechał na testy telefon zamilkł.... frajer zmienił numer i już więcej nie pokazał się na elektrodzie .Pewnie założył kolejne 30 kont by teraz wychwalać inną firmę ... - ludzie z branży CA wiedzą o kim z Warszawki mowa.. :) miał kiedyś gazetę...

dopiero co widzialem na tablicy sharpa za 140zl (u mnie z koszalina)
moc ok 2x200w przy 8r
za reszte kupic 2 STXy 10-12" i mozna skladac cos co zagra glosno i mocno ;)

S-250%20n%20%28kolor%20redwood%29%20parametry%201.jpg

Pomiar został wykonany na osi głośnika wysokotonowego :) to ciekawe haha.
Tak właściwie skąd ten sub ma efektywność aż 93dB?

Dzięki koledzy za propozycje :)
Niestety, kolega się rozmyślił, dołożył 200 zł do budżetu i szuka zestawu aktywnego 2.1 (mówił mi o jakimś logitechu - domyślam się, że to ten na tangbandach), zaproponowałem mu od siebie stereo pasywne, ale nie wiem czy coś w tej cenie się znajdzie.
Niestety nie ma wzmacniacza, najlepiej by z jakimś tanim wzmacniaczem to zagrało. początkowo myślałem nad Amber Pylona, ale używek nie widzę. Jakieś stare Tonsile z dużym niskotonowym myślę, że też wchodzą w grę.

Niestety zaczyna się OT, a nie wiem czy jest sens tworzyć nowy temat.
Co proponujecie za sprzęt grający w budżecie około 500?
Nie na temat...
Szkoda, że nad Wisłą dostępny i w miarę rozsądny wybór to tylko STX, a reszta w chorych cenach..

Powrót