• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Subwoofer do Corsy B

Reakcji
0
Witam. Poszukuje możliwie najtańszej opcji na zrobienie suba. Mam zrobić skrzynię basową (bez wzmaka) dla kumpla. Jego wymagania:
1. Najtaniej jak się tylko da.
2. Ma być głośno i efekciarsko (do typowego lansu, bądź robienia wiochy (jak kto co interpretuje).
3. Muzyka - rap, minimal, dupstep, tech house (czy jakoś tak).

Jaki głośnik proponujecie ? Może Alphard LW800 ? Wiem, że to stary głośnik, ale chodzi o natężenie dźwięku i możliwie najniższe koszta. Z góry dzięki za pomoc.

32-300-4-SS :mrgreen: Z jego wymaganiami stówkę musi mieć żeby to miało ręce i nogi...

Z tego co widzę to na stronie STX już tego nie ma :P Na allegro też nie. Masz może do sprzedania? Ile za taki głośnik? No i jakiego wzmaka trzeba będzie użyć do tego?

A może 2x GDN 20/40,8? Wiem, że to basem nie gra, ale może w samochodzie coś się zmieni :razz:

Mam ten glosnik, praktycznie nowke. Lezy w szafie bo nie mam czasu go zaaplikowac. To moj trzeci taki glosnik i kazdy ladowal w aucie:) Ten testowalem w domu kiedys chwile. Jak Cie interesuje to na pw.

Powrót