• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Subwoofer do kina domowego ok 40 L z dobrym "zejściem"

Reakcji
0
Witam
Szukam sensownego pomysłu na subwoofer do kina domowego - pokój 16m2 z możliwością, że kiedyś będzie większy.
Litraż skrzyni w okolicach 40 L, sygnał podawany cyfrowo z amplitunera Pioneer SC-LX85
Budżet to ok 1500 zł + skrzynia, ale im mniej tym lepiej :), będzie to grało z zestawem kolumn zrobionych na przetwornikach Ushera.
Możecie polecić jakiś ciekawy głośniki wzmacniacz, mający dobry stosunek cena/jakość, który w odbiorze "położy" kupne konstrukcje?
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam

Ze swojej strony polecam : http://stx.pl/w-27-500-8-fcx.html z Irkowym 150W 8Ohm
Mam właśnie w 16m2 i powiem szczerze że daje radę ( oczywiście w KD) . Co prawda myślę nad zmianą napędu na coś mocniejszego ale szczerze to nie wiem czy będzie jakoś dużo lepiej.

Pozdro

Również polecam ten głośnik, do filmów świetny :) Panel można samemu złożyć np. z dxaudio mają bardzo fajne komponenty, z których można cały skleić przy niewielkim nakładzie pracy :) U mnie głośnik napędzałem H250 i powiem, że potrafił zagrzmieć w transformarsach czy pamięci absolutnej :)

Dziękuję za wskazówki - tylko szukam czegoś bardziej przyszłościowego, co bezproblemowo "rozłoży" kupne konstrukcje i dobrze zgra się z Usherami;
Irek niestety już nie składa paneli :(
Może ma ktoś jakiś fajny pomysł na zestaw głośnik +wzmacniacz z panelem?
pozdro

Ze swojej strony polecam : http://stx.pl/w-27-500-8-fcx.html z Irkowym 150W 8Ohm
Mam właśnie w 16m2 i powiem szczerze że daje radę ( oczywiście w KD) . Co prawda myślę nad zmianą napędu na coś mocniejszego ale szczerze to nie wiem czy będzie jakoś dużo lepiej.

Pozdro
Skoro jest dobry do kina, to może by spróbować z dwoma subwooferami? Czy ktoś jeszcze robił sub na tym głośniku, jak patrzyłem na ofertę to jest to najdroższy głośnik wśród niskotonowych, ale czy cena wyznacza jakość, w pewnym sensie tak :). Może jeszcze ktoś dorzuci cos o tym głośniku.

Witam
Nikt nie miał do czynienia z tymi wzmacniaczami?
Panel cyfrowy z DSP będzie dużo lepszy od tradycyjnego wzmacniacza?
Wszelkie sugestie będą mile widziane

Powrót