• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Subwoofer STX C-2

Esho,jak widzisz radiator mozna kupic tanio,a ja mowie o p3a bo jest taniej/w tej samej cenie co tda a jest mocniejsze,i nie scalak a tranzystor...i niemow do mnie łaskawco

hmmm nie wiem jak wy to robicie i skad bierzecie ceny...ale u mnie wlasnie te duperele w postaci klejow, forniru, srub, kolcow itp zjadaja spora czesc kasy. fajnie sie slyszy ze za 50zl wykonczysz suba... moze to i racja jak sie ma dostep do narzedzi a znajomy jest stolarzem.
Gdybym teraz wszysko zliczyl ile juz wydalem na suba to by wyszlo grubo ponad 700zl... ...a jeszcze kilka rzeczy w postaci lakieru, odpowiedniego papieru sciernego itp pozostalo do kupienia.
Nie majac odpowiednich narzedzi.... ...albo odpowiedniej sumy... ...nie radze sie brac za budowe suba... ...to strata pieniedzy (nawet tych malych)

dokladnie!jak sie nie ma nic ,nie ma skad wziac,pozyczyc (akademik)i trzeba wszystko kupic to wychodzi naprawde nie malo
mowie tu dokladnie o wszystkim -wkretak,szpachelka,kleje,wkrety,srobki,wiertla,papier scierny i cala masa innych

teraz zaluje ze nie kupilem gotowca od kogos z forum
subik na 22-120-8 sc 2* tda od Irka -zalozylem 350zl i mialo byc jeszcze na piwo.okazalo sie ze jeszcze grubo musialem dolozyc do interesu :(

jest jedynie satysfakcja bo o to przeciez chodzi w diyaudio :)))

za niedlugo pokaze suba.tani,aktywny,na stx 27 150 8 ss ,wykonczony...(wszystkie materialy kupowane...)

Co do radiatorów to aż musze się wypwiedzieć :). Tych cen w stylu 30zł za kawałek aluminum niemoge poprostu znieść. Trzeba troch poszukać. Jak mam wydać tyle kasy to wole np (nie mówie że każdy tak może) kupić bilet do wawy i spowrotem (2x9zł, studencki , mam 100km) skoczyć na wolumen (1zł wejściówka w niedziele) i kupić sobie na szrocie podobny radiator za ok 5zł a wybór jest naprawde duży i można się targować :). Przy okazji moge zaopatrzyć się w części elektroniczne także po niezłych cenach i wychodzi mi i tak taniej niż kupić radiator z normalnego sklepu. Przecież tyle sie tego wala po starych radiach, wzmacniaczach itp...

esh0 nie przesadza :) przy odrobinie szczescia mozna trafic tak jak ja na koncowke sharp 8800 ze spalonymi scalakiami z naprawa jednago kanalu 140zl mnie to wyszlo no i zostaje 350zl, 50zl daje maks na wykonczenie w prosty sposob obudowy i mam 3 stowki na glosniczek i do dyspozycji 200W 8r, wiec prosze was nie piszcie ze sie czegos nie da!!

moj aktualny sub bez wzmaka wyszedl mnie 96zl z glosnikiem :)

Mojojojo....on ma 400 zł a nie 500 :D btw.moj sub bedzie mnie kosztowal ok.55 zł z przesylkami,bez wzmaka,wzmak sie okaze ile mnie wyjdzie :)

a no tak pomylka to i tak zostaje 200zl wiec cos przyzwoitego da sie wybrac

Chyba wezme go i zobacze jak to gra ( jak nie zadbze to sie na allegro sprzeda).
Druga sprawa, że chciałem zamówić z głośnikiem w wersji 300 watowej ale nie znam strojenia i robie tylko przyblizone symulacje w których wersja 150wat wypada lepiej.
Z którym głośnikiem lepiej go wziąść?

Powrót