• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Subwoofer test - pliki dzwiekowe

Tato Muminka, uwazaj bo zaraz ktos to na allegro wystawi :D i tak juz sa takie plyty na allegro ;]

UWAGA ta strona z linku ma ukryte wartosci.Wchodzcie tylko z aktywna zapora i antyvirem.

Hmm , dwie uwagi :)
Pliki nie sa moja wlasnoscia, znalazlem je w necie, spakowalem i udostepnilem z mysla ze moga sie komus przydac.Jak ktos bedzie sprzedawal na allegro to mu wysle maila ze jest baran :P Jesli chodzi o ukryte wartosci to nic takiego nie zauwazylem, serwera uzywam od jakiegos czasu i zawsze bylo wszystko ok. Jesli faktycznie tak jest to postaram sie przeniesc plik na inny ogolnodostepny serwer ktory tak samo jak ten moze dodawac cos od siebie w zamian za to ze jest darmowy.
I jeszcze chcialem dodac zeby nie bylo niepewnosci - nie chce przejac niczyjego komputera :P hehe

Pozdrawiam wszystkich

wystarczy wpisac bass test w dowolny program do sciagania plików(overnet itp) i wyszuka setki nieraz sa cale plyty np bass mecanik itd

zoabaczymy jak bedzie chodził mój technics :D

[ Dodano: 2006-02-11, 15:31 ]
mam bardzo głupie pytanie z racji tego że jestem początkujący chciałbym się spytać czy załóżmy puszczenie 10hz nie spali moich głośników

Spalić może tylko moc, 10hz najwyżej ci nadbiegunniki rozpierniczy i cewke zgniecie :]
Wszystko rób z mocowym umiarem a nic złego sie nie powinno stać.
Pozdro.

Ja się nie bawie w takie bass testy.Wystarczy mi materiał na codzień słuchany.I na takim sie głównie opieram,nie na jakichś korekcjach,podbiciach.

po co sprawdzać suba na czymś czego się normalnie nie słucha ?
najlepiej przesłuchać kawałki ulubione, wybrać coś dobrze znanego z
jakimś tam basem, najlepiej pare kawałków różnych typów muzyki
i wtedy można testować ;]

Powrót