• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Subwoofer + wzmacniacz - Opel Corsa B - pomoc

Reakcji
0
Witam. Mam Opla Corse B. Chce kupić sub i wzmacniacz. Nie potrzebuje nic mocnego. Sub tak 250w rms - 200w rms i wzmacniacz do tego. Nie potrzebuje super jakości. Słyszałem blaupunkta GTt 1200 Mk II i Jakiegoś suba Twister 3000 chyba. Podobał mi się taki bass i dla mnie wystarczający. Chociaż bardziej lepszy dla mnie blaupunkt. Co mogę mieć podobnego? Oczywiście używane może być. Patrze na allegro ale nie wiem. Pozdrawiam

Za 220 zł złożyłem ostatnio koledze zestaw maciupki ale zawsze coś (niestety kolega zrezygnował)

Skrzynka na 10" - 60 zł (nie chciało sie mu robić samodzielnie)
STX GDN 25/100/4 SC - 53 zł
Wzmacniaczyk Solinga z zestawem kabli - 110 zł (niech ma te 50 W)

Nie jest to cudo, aczkolwiek słuchałem tego GDNa w walcu (bo sam kolesiowi dałem ten głośnik bo stary wymiękł) w Oplu Calibrze pod wzmacniaczem VK i powiem ze ładnie uzupełniało dół :) rewelki nie było ale moim zdaniem lepsze niż DIBEISI

Wiec za 300 zł coś by złożył :) trzebaby szukać jakiejs okazji na Allego :) by cos upolować

Kasy bardzo mało.... Ale myślę że coś da się wyrwać...

http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=17611 czyli ten głośnik za 150zł http://www.stx.pl/gdn-30-500-2x4-aa.html gra to przyzwoicie wiem bo to mój sub w temacie obudowę budżetowo zrobisz sobie sam z starej szafy+ do tego jakaś prosta 4 kanałówka po mostku pod cewkę i na początek będzie... Potem z czasem dasz lepszy wzmacniacz itp... Tylko kable jakieś musisz sobie skołować i do tego obudowę samemu zrobić po kosztach bo budżet mały ale sam głośnik zmiata wszystko nowe nawet z przedziału do 350zł na allegro pod względem cena/jakość oferując podobne wrażenia/jakość/moc...

Powrót