• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Subwoofer

• Autor wątku Autor wątku fx1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

fx1

Reakcji
0
Jakiego zrobic suba na pokoju o wymiarach 4 x 3 z glosnikiem do 100 zł ???
aha i prosze jeszcze o porady :) jakiego suba zrobic z bas-reflexem czy bez bo wim ze (chyba) wszystkie suby maja bas reflexy ale ter wiem ze niekture glosniki sa nieprzystosowane do bas-reflexy i dla tego prosze o rady w razie czego prosze o kontakn na gg 5412231 lub na mail fx1@o2.pl Z gory dzieki :)

ja bym polecal suba na GDN 20/80/2 konstrukcja dobra, sprawdzona i bardzo latwo znalezc gotowe projekty w necie jednak cena tego glosnika to ok 150 zl ale inwestujac w tonsila raczej trudno sie zawiesc raczej odradzam chinskie alphardy i takie tam no chyba ze sub ma tylko halasowac;]

wisz co my nie wimy moze popatrz sobei w dzial kontrukcje i soe czegos dowisz
tak jest pare wooferow

kris5025s, krs czy ty nie pomyliles idei budowy diy? chyba nie chodzi o powielanie gotowych projektow?

nie chodzi mi o to zeby zrobic dokladnie kopie czyjejs konstrukcji tylko WZOROWAC sie na niej zeby stworzyc swoje dzielo;]
przeciez i tak takie parametry jak V obudowy i strojenie Bass reflexu sa juz utarte dla tego glosniczka nic nowego tu juz nie wymyslisz;]

dlatego szerokim Łukiem omijał bym ten glosik
bo juz za duzo go na tym swiecie

Dobrze szprechosz Łukasz zeby se popatrził do konstrukcji i dowidział sie czegoś,bo my nic nie wimy tukiej na ten temat :)

dlaczego omijał łukiem .. według tej zasady za jakiś czas zabrakło by głosników na których można robic ciekawe konstrtukcje i wtedy byście robili na 888 bo na tych to chyba jeszcze w diy nie było ... przynajmniej teraz ;) może kiedys eeh

dlaczego omijał łukiem .. według tej zasady za jakiś czas zabrakło by głosników na których można robic ciekawe konstrtukcje i wtedy byście robili na 888 bo na tych to chyba jeszcze w diy nie było ... przynajmniej teraz ;) może kiedys eeh

chyba dzis widze potrojnie ... :P

Łukasz mowisz dobrze, ale jesli kolega jeszcze sie nie bawil DIY i chce zrobic cos sprawdzonego zeby bylo raz a dobrze to lepiej to lepiej zrobic na slynnym gdn i sie przynajmniej nie zawiedzie chlopak..

sorki ale podczas klikania na wyslijs dla mojego posta miałem zacięcie systemu i wyszło co wyszło :/ ghdybyśmy mieli naprawde konkretnych moderatorów to by to załatwili a tak widzicie ... klapa moderacja stoi na takim poziomie jak alphard przy focalu ;|

Powrót