• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Surroundy + centralny i BR...

Reakcji
0
Mam pytanko...czy w centralnym i surroundach potrzebny jest BR ?? Robie sobie te kolumienki i chciałbym obudowy zamknięte bo BR bede miał w przednich i subwooferze, a wszędzie gdzie nie spojze widze w surroundach i centralnym otwory BR :/

wiem czym sie roznia obudowy zamkniete od br ale...Waszą opinie chcialbym uslyszec, moze ktos sluchal cos na zestawie z br w surroundach i centralnym oraz na zestawie bez br i ma jakies wrazenia?

Przewaznie wiekszosc glosnikow moze pracowac w zamknietej (choc nie wszystkie) i osobiscie jestem zdania ze efektowce i centralny nie musza miec ogromnego basu - po co. Oczyszcza to scene, a do efektow kinowych dodaje swoje sub albo glowne, albo s+f.

Powrót