• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

SW pułapka rezonansowa

Reakcji
0
Witam. Mam jedno pytanie. W jaki sposób się dołącza do schematu zwrotnicy pułapkę rezonansową żeby można było zasymulować jej działanie w SW?

Automatycznie można dołączyć tylko korekcję piku impedancji, ale ręcznie - element po elemencie, możesz dodać dowolną kombinację elementów RLC i je symulować.

Z łączeniem szeregowym elementów RLC nie ma problemu ale nie mogę połączyć elementów równolegle. Wygląda to w ten sposób że z jednego węzła ( punktu ) może wychodzić tylko jeden przewód. Nie mam pojęcia jak to połączyć. Czy ktoś wie o co tu chodzi :cry:

Leszek M napisał:
Z łączeniem szeregowym elementów RLC nie ma problemu ale nie mogę połączyć elementów równolegle. Wygląda to w ten sposób że z jednego węzła ( punktu ) może wychodzić tylko jeden przewód. Nie mam pojęcia jak to połączyć. Czy ktoś wie o co tu chodzi :cry:
Wciśnij shift przy dołączaniu do już istniejącego węzła.

Nie na temat...
Leszek M, Skąd: Jastrowie

w końcu ktoś mieszkający niedaleko mnie ;) witam!

Powrót