• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Symasym mIKI'ego.

• Autor wątku Autor wątku mIKI
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Na wstępie zaznaczam że nie ja wykonałem moduły wzmacniacza, jako że elektronik ze mnie żadem zleciłem to naszemu Koledze z Forum. [ jeśli chce to chętnie go w tym miejscu zareklamuje;) ]
z tego też powodu pragnę zaprezentować jedynie obudowę. I to co dodałem od siebie.
każda końcówka posiada niezależny zasilacz.
rolę 'przedwzmacniacza' pełni obrotowy selektor wejść Alps, oraz potkiek Apls z silniczkiem.
kable sygnałowe to ekranowane przewody mikrofonowe (2 żyły + ekran)
dla końcowego efektu dołożyłem klasyczne, analogowe wskaźniki wysterowania.

obudowa wykonana głownie z blachy aluminiowej 2mm. łączona na kątowniki i klej epoksydowy (distal)
boczki to fornirowany orzechem amerykańskim mdf 10mm.
kilka fotek:

Ale się tych symków namnożyło ostatnio :D
Ten mi sie bardzo podoba:) Ładne podświetlenie.

to chyba jakaś zmowa :P
sporo ich i co kolejny to ładniejszy :P
co jak co , ale ten ma swój styl :)

Najładniejszy symek z wszystkich według mnie ;)

Obudowa świetna,wskaźniki równiez.

Jedyne co mi sie nie podoba to to ze potki sa az tak bardzo na prawo (nie jest zle ale moglo by byc lepiej troszke ;) )

Pieknie mIKI pięknie ;) Obudowa bardzo orginalna i szykowna, a bebebechy wiadomo.. wszysko co dobre ;)

No ale teraz to będe sie już musiał jakoś wprosić na odsłuchy, za dużo fajnych rzeczy masz :mrgreen:

eXe napisał:
Ale się tych symków namnożyło ostatnio
takero napisał:
to chyba jakaś zmowa :P
a i wiecej jeszcze będzie ;) osobiście zapowiadam swojego za jakieś 2-3 miechy :D

p.s. mIKI, masz troche alu do odsprzedania??

mIKI, pogratulować,piękna robota.Tylko jedno ale,wybacz,ten potek od selektora,średnio pasuje w tym miejscu.Może to kwestia gustu ale ja bym go widzial symetrycznie pod wskaźnikami.

Piekny symek. Dla tych co dziwili się czmeu Esh0 zeobił selektor na przekaźnkach radze policzyc ile kabli sygnałowych ma miki:)

Widze tam znajome trafa:)

juz wiele razy prezentowales zdjecia ale... nadal jest ladny :wink:

eXe napisał:
Ładne podświetlenie
mi tez sie bardzo podoba - takie klasyczne
takero napisał:
sporo ich i co kolejny to ładniejszy
czyli moj powinien byc ladniejszy :mrgreen:
ŁukaszN napisał:
masz troche alu do odsprzedania??
ja bede bral za tydzien blache alu a ze trzeba brac cala szerokosc to pewnie zostanie z 50cmx26cm blachy 3-5mm
umberto napisał:
ja bym go widzial symetrycznie pod wskaźnikami
tez wole symetrie :wink:

jak niebede mial trudnosci to do konca miesiace obudowa mojego powinna byc poskladana

Powrót