funkcja będzie realizowana z pilota i z klawiatury.Specjalnie o to taką mozliwośc prosiłem Irka.Po prostu z isostatów usunę elementy powodujace ich blokadę.Jeśli beda z nimi jakies problemy zamienie na mikrołączniki.To bardzo wygodna funkcja w przypadku odsłuchu,porównania dwóch róznych zestawów głosnikowych.Pcb mikrokontrolera jest połaczone trzema kablami z pcb zabezpieczeń oraz z pcb na którym jest odbiornik podczerwieni.Są tam tez dwa mikrołaczniki służące do sterowania wyborem kolumn i zamiast nich podłącze isostaty.Mi niestety nie pasuje to pcb i musze to przerobić i dostosowac do moich potrzeb.Po prostu to pcb ma gęsto i blisko siebie upakowane elementy i to mi nie odpowiada.To dosyc istotny szczeguł na który większośc projektujacych pcb nie zwraca uwagi.Wszystko wyłazi przy robieniu obudowy.Jest to dobre do uruchomiania układu ale do póżniejszej zabudowy mało lub wcale nieprzydatne.Trzeba w takich przypadkach brac pod uwagę wymiary frontu i rozsadne rozmiesczenie manipuladeł.Mój front ma wysokośc 75mm a szerokośc 435mm i jest na nim sporo pustych przestrzeni a co dopiero gdy wysokość wyniesie 100mm?Manstaff11 napisał:Na pilocie widzę możliwość przełączania zestawów głośnikowych, ale chyba ta funkcja nie będzie możliwa