• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Szegolowe monitory do 700zl.

Reakcji
0
Witam. Ostatnio kolega ktory sklada bity poprosil mnie abym zlozyl mu jakies monitory. Priorytetem jest jak najbardziej szczegolowy i naturalny dzwiek. 700zl jest przeznaczone na projekt bez wykonczenia bo stwierdzil ze na razie nie bedzie potrzebne a lepiej miec wiecej kasy na glosniki. Jaki zestaw mozecie polecic w tej cenie?

Wysłane siłą umysłu.

Wysłane siłą umysłu.
LOL

W tej cenie raczej MX-140 od stxa. Nowa polityka tejże firmy sprwiła, że nie widać już schematów zwrotnic na ich stroenie więc będziesz musiał się przebić przez podklejony temat o zwrotnicach w poszukiwaniu tegoż. AWXa wysokotonowego słyszałem i jest on klasy DX25 czy podobnych głośników czyli według mojego osądu jest on ciekawym, delikatnie brzmiącym tweeterem.

Druga opcja to 15cm AWX i Seas -nazwy nie pamiętam-. W temacie Pawła S jest podana zwrotka oraz litraż i użyty BR.

Zwrotka ile może kosztować? 100zł na dwie kolumny? Nie pamiętam ile i jakie elementy były do tego projektu. jak więcej niż stówę to by podchodziło wraz z głośnikami już pod 800zł, więc autor musiałby się wypowiedzieć czy ma i czy chce wydać.

Jakby było 700zł na same głośniki to bym polecił dyton rs150 + seas 27 tbfcg . Dytona moznaby ewentualnie zastąpić fountekiem 146. O STXie zapomnij bo dostanie tych "osławionych" awxów często graniczy z cudem. Chyba przez to bardziej są sławne, że nie idzie ich kupić niż przez to, że są takie dobre ;)

Podoba mi sie zestaw z daytonem na dole. Czy zamawiajac z USA bedzie taniej? Bo pare rzeczy juz zamawial z tamtad i wiem ze wyszlo bardzo atrakcyjnie. A jak juz zamawiac z USA to moze takze jakieegos daytona na gore?

Wysłane siłą umysłu.

Ciekawy link. Choć na wykresach widać, że tylko ten cube audio dochodzi do 20 khz. Czy jest to słyszalne w pozostałych (jak np.tang band) ten niedosyt najwyższych częstotliwości? Zaciekawił mnie ten projekt.

Powrót