• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Szukam kogoś kto podejmie się sprawdzenia i ewentualnej naprawy

Reakcji
0
Cześć.
Przepraszam że piszę tutaj a nie w dziale ogłoszeń ale mam za mało postów.
Chciałbym spytać czy znajdę kogoś kto sprawdzi i ewentualnie naprawi https://www.audiophonics.fr/fr/appa...ontrol-kit-controleur-dsp-dcx2496-p-8442.html najlepiej z okolic Sosnowca czy Katowic.
Objawy to buczenie , cichy charczący dźwięk i jest stuk w głośnikach przy uruchomieniu. Z tego co udało mi się sprawdzić to płytka dcx2496 jest sprawna ,problem jest tylko z napięciami w gałęzi +-15v i +-9v
bez obciążenia jest ok natomiast po podpięciu jest +15v -2,5v i +9v -0,9v.Niestety ja się nie znam i szukam kogoś z okolic kto by zerknął.

Dzięki Cursor za namiary ,w przyszłym tyg będę w Gliwicach to przy okazji podejdę i zapytam. Póki co dalej aktualne , może jeszcze znajdzie się ktoś kto to ogarnie.

Powrót