jak w temacie. Gdzie mogę zamówić takie elementy?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
lepiej bedzie jak zastosujesz metalizowane. w wiekszosci przypadkow wystarczaja 5W ale dla pewnosci mozesz dac 10Wkrzyhoo9 napisał:- rezystory ceramiczne ale jakiej mocy?
bierz dowolne byle foliowe. czyli niemasz wyboru - bierz najtansze jentzenakrzyhoo9 napisał:- kondensatory... które najlepiej wybrać?
Różnie to bywa, często określane jest przez program, na jakim projektujemy zwrotę.krzyhoo9 napisał:a mianowicie jaką mają mieć rezystancję
W sumie jest, na woofer min. 1mm (a dobrze by było 1,4mm), natomiast na tweeter wystarczy 0,6-0,8mm.krzyhoo9 napisał:czy średnica drutu jest istotna?
Kondensatory nie wazne jakiego typu byle foliowe. Najczesciej mozna kupic
MKT moga byc MKSE itp MKP (polipropylenowe) sa zazwyczaj drozsze. Ksztalt
nie ma znaczenia moga byc walcowe albo prostokatne. Nie jestem zwolennikiem
drogich wyczynowych kondensatorow bo to strata pieniedzy. Nikt mi nie zdola
udowodnic ani pomiarowo ani odsluchowo roznicy miedzy MKT za 4zl a super MK
za 50zl. Napiecie w zypelnosci wystarczy 100V a i te na 63V tez wytrzymaja.
Na 100V uzywamy w firmie do mocy zedu 1000W/4omach i jeszcze zadnej
kondensator sie nie uszkodzil.
tak szczeze powiem ze bym zamowil tylko cewki a reszte kupil w sklepie elektronicznym. kondensator foliowy MKT lub podobny to koszt 2-2,5zl, rezystor ceramiczny to kilkadziesiat groszy...krzyhoo9 napisał:AUDIOSKLEP jest najtańszy
przeciez wkleilem schemat. czy moze chcesz jeszcze wzor plytki??krzyhoo9 napisał:A co z ta wzrotą... pomożecie?