• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Szukam wzmacniacza

Fajny piec w ładnym stanie. Nie wiem jak bardzo prądożerne są te suby, ale piecyk powinien dać sobie radę.

Tak, znam te dane. Słuchałem RE SR10D2 i do niego wystarczy dobre 200rms. Tylko, że naprawdę dobre;)
Tutaj jest 140rms na 175rms. Ta Alpinka to dobry stary piec, i powinno być dobrze.

Co z przednim systemem? czego oczekujesz od przodu?
Opisz swoją instalacje.

Szukaj czegoś co ma 300W RMS. Zapakuj go w skrzynię br. Dostaniesz w zamian szybki bas i dobre zejście.

Kumpel ma 2 RE10S4 w omedze kombi. Aktualnie grają w skrzyniach br zalecanych przez producenta. Zasila to rockfordem(720W RMS@2ohm). Nie dość, że potrafi to narobić zamieszania w aucie, to zagrało to lepiej niż w obudowach zamkniętych(np. w kawałku Michała Bajora - Nie chcę więcej, bas teraz kopie, a nie rozmywa się.

Z powodu ze jestem cienki w tych sprawach, prosił bym was o jakieś propozycje wzmacniaczy. Niewiedziałem ze ten głosnik potrzebuje az tyle mocy, wzmacniacz ma miec max 300w rms ???

Sprawiłem sobie jbl gto 75.4. Co sądzicie o tym wzmaku, podłączac go czy sprzedac, dałem za niego 350zł (wydaje mi sie że niedrogo, stan prawie nowy).

Szkoda gadać. Po co wszedłeś na forum skoro nie współpracujesz a do tego kupujesz chłam?

Witam ponownie. Po ostatnim zakupie wzmacniacza co okazało się wtopą postanowiłem go się sprzedać, nawet zarobiłem;). Do wydania mam max 500zł. W bagażniku się nic nie zmieniło nadal RE Audio RE-10 S4, przód helixy dark blue. Tym razem obiecam że dostosuje się do waszych propozycji. Pozdrawiam i z góry dzięki.

wojtas8850, w tej kasie może coś cekawego wpadnie z Xeteca, Soundstream, ESX, może jakiś starszy Audio System. Dobre stare piece z potencjałem. Możesz się pokusić też o dwie dwukanałówki, albo 2ch i jakiś małe mono. Za tą kasę możesz kupić coś pokroju Kenwooda PS i do tego jakieś Alpine, Sony XM, SS, ESX, może Xetec, Autotek, 2ch na przód jest masa, tym bardziej, ze ty trylionów watów mocy nei potrzebujesz ;)

Potwierdzam też słowa cursora, RE lubią więcej mocy ;)

Pozdr.

Powrót