• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Szukamy natchnienia

• Autor wątku Autor wątku mIKI
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
szukam natchnienia co do wygladu moich nowych konstrukcji, jesli mozecie zamieszczajcie linki do stron producentow, konstrukcji DIY itp. wszelkie rozwiazania te banalnie i nie chetnie obejrze;)
pozdrawiam!

A może tak jak ja,podobne wzornictwo?

cremona_pair.jpg

Jest kupa zabawy z budką ale ostateczny efekt powala i dla końcowego klienta mało się liczy co w tym siedzi,ważne że WYGLĄDA!

Na francuskiej stronie widziałem kloby tych sonusów i koles zrobił płat forniru i machnął czarne paski.Looknijcie na foty:

Załączniki

• cremo19_107.jpg
    cremo19_107.jpg
    44.8 KB · Wyświetleń: 0
ostatnio zajrzalem do starej gazetki w ktorej znalazlem ciekawy pomysl na centra. w prosty sposob mozna to wykonac...
skan0019wj2.jpg
skan0020mz6.jpg

...no i niemoglem sie powstrzymac - klasyczna stylistyka
skan0021ff6.jpg

ma ktos moze jakies ciekawe suby??

panowie potrzebuje ocene pomyslu na na moja obudowe do symasyma. napisalem w skrucie koledze o co mi chodzi i pokazalem mu fotke...
i wyszlo cos takiego
59945417op4.jpg

76236270ih3.jpg

28151153cm4.jpg

teraz tylko musze wybrac jakie galki (sa widoczne 2 rodzaje) i dokladne rozmieszczenie diod oraz wlacznika. myslalem zeby dac diody w jednej osi razem z wlacznikiem...
oczywiscie cala "dupa" jest zupelnie inna niz bedzie u mnie wiec tego nie oceniajcie

co o tym powiecie?? jakies propoycje??

marko14 napisał:
Albo coś typu "1 000 watts inside"
no i jeszcze niebieskie podswietlenie, pelno chromu itp itd :razz:
marko14, niemasz pojecia co to minimalizm??
czy Maybach wyglada jakby mial te swoje 500km pod maska?? :razz:

[ Dodano: 2007-04-25, 15:00 ]
mIKI napisał:
Ale gałki zrób jak największe;)
wedle zyczenia
kolejne fotki

i jednak takie galki juz zepsuly wyglad :neutral:
a co powiecie o tych srubach na froncie?? moga myc??

hmm... to moze ja Wam przypomne koncepcje
coplandrd2.gif

to bylo inspiracja i wlasnie na tych kolniezach ma byc wygrawerowana skala glosnosci i zrodla dzwieku.
ostateczna decyzja nastapi jak projekty oceni moja dziewczyna :wink:

jak narazie to mam problem jak galke zamontowac na tego alpsa :???:

Moje stare/nowe natchnienie:

8c38121daa375c80med.jpg

Zmodyfikowana tuba,ostra korekcja elektryczna.Na tą chwilę słucham jednej sztuki i konstrukcją wielodrożnym życze powodzenia :lol:

porządne 3-way, co myślicie o proporcjach, czy nie będzie zbyt wielkie? muszę wyrzeźbić ok 80L budkę. co jak co ale chodzi mi po głowie styl sounusów. nie będzie głupio z jednym 8" wooferem, 6" średnio-nisko? ten papier to obrys zewnętrzny kolumny... hmmmm... mam dylemat.

http://www.auctiva.com/hostedimages...,82289497,82289508&formats=0,0,0,0,0&format=0

zakochalem sie w tych monitorkach od piweszego zobaczenia :mrgreen:

ma ktos pomysl w czym i jak zrobic te wciecia o gory? w plycie wiorowej nie da rady bez szpachlowania, mdf'u nie testowalem jeszcz pod katem frezarki, zostawia rowne, nie poszarpane linie? a moze z litego drewna? macie moze jakis inny pomysl?

no i ten kolorek, mam wyschniete dechy debowe ale niestety dab jest troche za jasny :( nie uzywalem nigdy bejcy, jakiej szukac zeby bylo w tym odcieniu po lakierowaniu?

najpierw chcem stworzyc suba w tym stylu ale niestety 35l to troche duzo.... jakies pomysly jak wystrugac calosc zeby dobrze wygladalo? :mrgreen:

[ Dodano: 2007-12-29, 00:17 ]
jeszcze jedna znaleziona fota
104700.jpg

Powrót